FC Slovan Liberec | Svěřencům trenéra Kozla začala letní příprava
Menu Další Zavřít Zavřít
16.06.2023

Svěřencům trenéra Kozla začala letní příprava

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Členové mužského A-týmu Slovanu Liberec se v pátek dopoledne sešli po třítýdenní přestávce k prvnímu tréninku letní přípravy. U Nisy se objevilo i několik nových a staronových tváří.

Do přípravy už nenastoupili Theo Gebre Selassie, který ukončil kariéru, ani Gigli Ndefe a Matyáš Kozák, kteří se po konci hostování vrací do svých klubů. K týmu se naopak připojil dvacetiletý útočník Filip Horský, který by měl v Liberci hostovat ze Slavie. Dále pak třiadvacetiletý chorvatský útočník Luka Kulenović, jehož příchod klub finalizuje. Do přípravy se zapojil i Matěj Chaluš, o jehož opětovném působení pod Ještědem se momentálně jedná. Z hostování v Třinci se vrátil brankář Lukáš Hasalík. Šanci dostanou i devatenáctiletý Jakub Hudák a stejně starý Milan Govaers, kteří dosud působili v našem B-týmu.

Několik zahraničních hráčů se zapojí do tréninku až v pondělí. Další, kteří plní reprezentační povinnosti s českou jednadvacítkou a slovenskou reprezentací, se k týmu připojí později. U několika fotbalistů, jimž na konci června končí smlouvy nebo hostování, se ještě jedná o možnosti dalšího působení v Liberci. Brankář Hugo Jan Bačkovský se stal hráčem Slovanu, klub uplatnil opci na jeho přestup z pražské Sparty.

Novým asistentem trenéra Luboše Kozla byl jmenován dvaačtyřicetiletý Josef Petřík mladší, odchovanec Slovanu a syn dlouholetého libereckého asistenta. Do libereckého A-týmu se sice jako hráč neprosadil, ale hrál druhou nejvyšší soutěž v Česku i v Polsku. Jako trenér působil v Turnově, v tandemu se svým otcem pak vedl Frýdek-Místek a Přepeře. V minulé sezoně působil u B-týmu, s nímž postoupil do ČFL.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Databox
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B