FC Slovan Liberec | TOP 3 domácí zápasy sezony: Zvládnutá bitva s pražskou Spartou i dvě kanonády
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2020

TOP 3 domácí zápasy sezony: Zvládnutá bitva s pražskou Spartou i dvě kanonády

Redakce
Liberec - Naše redakce vybrala tři TOP zápasy z domácích zápasů sezony 2019/20 odehraných před přerušením soutěže. Nechybí skalp pražské Sparty a kanonáda proti Zlínu. Do výběru se dostal také vůbec poslední odehraný ligový duel. Jaký zápas byste zvolili jako ten nejlepší?

7. kolo: FC SLOVAN LIBEREC - AC SPARTA PRAHA 3:1 (1:0)

Branky: 45+2. Malinský, 58. Potočný (pen.), 80. Malinský – 63. Hložek.

Napínavý průběh, plno emočních zvratů a cenná výhra. Zápasy Sparty U Nisy většinou nabízejí pohlednou fotbalovou podívanou a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Hosté, ještě pod trenérem Václavem Jílkem, chtěli za každou cenu uspět, Slovanu motivace nechyběla.

Po napínavé první půli udeřil v nastavení Tomáš Malinský, který potrestal chybu Uroše Radakoviče a propálil Nitu ranou k bližší tyči. V 58. minutě upadl stejný hráč ve vápně po kontaktu s Matějem Hanouskem a pískala se penalta. Roman Potočný proměnil ranou doprostřed brány. Za hosty reagoval vzápětí talentovaný Adam Hložek krásnou ranou a Pražané se vrátili do zápasu.

Po kratším souvislém tlaku hostí trefil Dávid Hancko tyč Nguyenovy brány, ale v 80. minutě rozhodl po sólu Petara Musy na pravé straně Tomáš Malinský, který zůstal sám ve vápně a po precizní přihrávce doklepl míč za záda sparťanského gólmana. 3:1. Konec. A i díky fantastické atmosféře jasná volba mezi nejlepšími domácími zápasy.

17. KOLO: FC SLOVAN LIBEREC - FC FASTAV ZLÍN 5:0 (3:0)

Branky: 6. Breite, 22. Musa, 38. a 49. Potočný, 82. Pešek.

Druhá nejvyšší domácí výhra historie. Debakl. Slovan na konci listopadu rozstřílel Zlín 5:0, když po prvním poločasu vedl už 3:0 a mimo zápas s Baníkem (6:0) šlo vůbec o největší brankový rozdíl na domácí půdě v lize. Víc o rekordních výhrách si můžete přečíst na tomto odkaze.

Do zápasu naše mužstvo vstoupilo jako uragán. V šesté minutě otevřel skóre Radim Breite, ve 22. zvyšoval Petar Musa na 2:0 a ještě před půlí udeřil Roman Potočný, který se zároveň prosadil i po přestávce. Na první tři trefy nahrával Tomáš Malinský.

V 52. minutě, už za stavu 4:0, dostal červenou kartu za stažení Musy v úniku Pablo Podio a Ševci dohrávali v deseti. Během závěru visela po tlaku Slovanu ve vzduchu pátá branka, která nakonec přišla. Osm minut před koncem potrestal chybu jedno ze zlínských stoperů Jakub Pešek a tváří v tváří Mateji Rakovanovi uspěl.

24. KOLO: FC SLOVAN LIBEREC - SLEZSKÝ FC OPAVA 4:0 (2:0)

Branky: 27. a 47. Kuchta, 30. Mara (pen.), 88. Malinský.

Jan Kuchta dva góly a vybojovaná penalta, Kamso Mara proměněný pokutový kop a Tomáš Malinský trefa na 4:0. Zápas s Opavou byl duelem chyb i neproměněných šancí. Řadu z nich si vytvořil Alexandru Baluta, ale střelecké štěstí mu chybělo.

Jednalo se vůbec o poslední odehraný ligový duel našeho mužstva v dosavadní sezoně, střetnutí s Teplicemi bylo dvakrát odloženo. Vítězství nad slezským soupeřem se urodilo stylové. Slovan se rychle ujal dvou brankového vedení, když dvakrát skóroval v rozmezí tří minut.

Svižnou podívanou na obě strany nakonec naše mužstvo ovládlo jednoznačným rozdílem bez inkasované branky. Filip Nguyen vychytal celkovou čtvrtou nulu sezony, zároveň se modrobílí dostali do první šestky tabulky. Záhy z ní vypadli právě kvůli odložení duelu s Teplicemi kvůli nezpůsobilosti terénu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Geoprint
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls