FC Slovan Liberec | TOP 3 góly ligového podzimu: Bomba Doumbii, Červův volej i Rondićova akrobacie
Menu Další Zavřít Zavřít
30.12.2022

TOP 3 góly ligového podzimu: Bomba Doumbii, Červův volej i Rondićova akrobacie

Šimon Knopp
Liberec - V minulém článku jsme si připomínali tři nejlepší zápasy, tentokrát se podíváme na trojici nejkrásnějších branek podle naší redakce. Vybavujete si tvrdou ránu Mohameda Doumbii, skákající volej Lukáše Červa nebo nůžky v podání Imada Rondiće?

Doumbiova střela z dálky proti Teplicím

Ve druhém ligovém kole přijel na stadion U Nisy neoblíbený soupeř z Teplic. Slovan byl tehdy nabuzený po první výhře na Spartě a na soupeře rychle vlétl. Skóre otevřel velmi pohlednou brankou Mohamed Doumbia, a to již v deváté minutě.

Frýdek společně s Preislerem sehráli rohový kop na krátko a následně předložili balón záložníkovi z Pobřeží Slonoviny. Doumbia byl nehlídaný, míč si ještě posunul a pravou nohou napřáhl k tvrdé střele zhruba z 25 metrů. Ta směřovala do levé části branky a Grigar se po ní natahoval marně. Doumbiova branka odstartovala gólovou smršť, která nakonec znamenala pro Teplice porážku 1:5.

Červův povedený volej proti Bohemians

Další pohlednou branku jsme viděli v osmém kole ve venkovním utkání proti Bohemians. Postaral se o ní mladý záložník Lukáš Červ. Ve 47. minutě navázal na svého reprezentačního kolegu z U21 a zvýšil na 2:0 pro Liberec.

Po jednom z centrů do vápna pouze odhlavičkoval míč pryč jeden z defenzivních hráčů Bohemians. Balón skákal až za pokutové území, kde si ho našel Červ. Nezaváhal a vyslal skákavou ránu z první, která směřovala přesně k tyči a brankář Valeš byl bez šance. Odskok na dvoubrankové vedení znamenal pro Liberec i výsledek konečného skóre a zisk tří bodů.

Rondićova akrobatická paráda proti Hradci

Naším posledním vybraným gólem je trefa v podání Imada Rondiće. Libereckému útočníkovi se povedlo vstřelit v 15. kole proti Hradci 1200. ligový gól Slovanu, a to ve velkém stylu.

Psala se 76. minuta utkání a liberečtí fotbalisté vyrazili za stavu 1:0 do útoku. Mick van Buren si převzal míč a poslal centr do vápna, kde na svoji šanci číhal Rondić. Míč směřoval trochu za bosenského útočník a ten se rozhodl celou situaci vyřešit akrobaticky. Položil se do nůžek a svojí levačkou rozvlnil síť. Hradec na druhý gól Liberce nedokázal zareagovat a prohrál 0:2.

Za zmínku stojí:

Z pohledu redakce si zaslouží alespoň zmínit ještě další tři branky. Jednou z nich je Rabušicovo zakončení nohou ve skoku v derby po nahrávce Červa. Dále je to trefa Micka van Burena proti Hradci, když prostřelil gólmana mezi nohama. A v neposlední řadě i pohledná branka Višinského z dálky při pohárovém duelu s Olomoucí.

Jaký gól byl podle Vás úplně nejlepší? Hlasovat můžete ve fanouškovské skupině na Facebooku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Pavlů innovation
Mediální partneři
rtm plus Rengl