FC Slovan Liberec | TOP góly roku 2023: rány z dálky, volej i patička
Menu Další Zavřít Zavřít
29.12.2023

TOP góly roku 2023: rány z dálky, volej i patička

Šimon Knopp
Liberec - Ve druhém článku se ještě jednou vrátíme k již téměř uplynulému roku 2023. Tentokrát se přesuneme od nejpovedenějších zápasů k nejlepším gólům našeho celku (výběr dle naší redakce). Vybavíte si patičku Pourzitidise, dělovku Varfolomejeva a další pohledné trefy našich fotbalistů?

Tuptova rána z voleje

Slovenský útočník v zápasech prokazuje, že má skvělou kopací techniku. Vstřelil několik pohledných gólů, ale do našeho výběru se dostal jeho volej ze zápasu proti Sigmě Olomouc - 20. kolo minulé sezony.

Již ve druhé minutě hrací doby si Tupta našel prostor na hranici pokutového území. Po sraženém rohu, který rozehrával Frýdek, se míč odrazil právě k připravenému slovenskému reprezentantovi. Ten na nic nečekal a ranou z voleje nedal brankářovi šanci. Jedinou kaňkou byl celkový výsledek duelu, Slovan totiž brzké vedení neudržel a nakonec remizoval 2:2.

Kulenovićova střela o tyč

Ve druhém kole letošní sezony vyrazili svěřenci trenéra Kozla bojovat o body do Mladé Boleslavi. Po chycené penaltě Vliegenem, gólu Chaluše a červené kartě pro Kostku vypadalo vše z pohledu Liberce ideálně. Stav navíc ještě vylepšil ve 41. minutě Kulenović.

Vytáhlý útočník postupoval s míčem směrem na bránu, zasekl, a když viděl, že nemá komu předložit míč, rozhodl se vystřelit. Na hranici vápna se opravdu neukvapoval a prakticky z kroku vyslal nechytatelnou střelu, která se ještě otřela o tyč a zapadla za záda gólmana. Bohužel Slovanu se nakonec vedení udržet nepovedlo a s Boleslaví remizoval 2:2.

Bomba Varfolomejeva do šibenice

Mladičký Ukrajinec sice do posledních zápasů Slovanu naskakoval spíše jako střídající hráč, přesto si v této sezoně už jeden krásný gól připsal, a to v devátém kole proti Teplicím. V základní sestavě tehdy nahradil vykartovaného Červa a výkonem, který navíc vyšperkoval gólem, nezklamal.

Za stavu 2:2 si v 39. minutě převzal míč na rohu vápna a nekompromisně vystřelil. Na jeho dělovku do šibenice, která se navíc otřela o břevno, brankář Grigar nedokázal zareagovat a za chvíli lovil míč ze sítě. Přestože Slovan dokázal ještě do poločasu otočit nepříznivý výsledek 2:0, v utkání nakonec nevyhrál a pouze remizoval 3:3. Ve druhé půli se totiž z penalty trefil Fila.

Ghaliho obstřel ve sněhu

Byl to doposud asi nejlepší zápas nigerijského rychlonohého univerzála. Nejenže Ghali vstřelil proti Mladé Boleslavi v 16. kole první branku, ale následně dokázal vrátit vedení Slovanu zpátky na 2:1 a zajistit našemu týmu všechny tři body.

V sedmdesáté minutě si Ghali na zasněženém terénu skvěle poradil s otevřeným prostorem. Navedl si balón na svoji silnější levou nohu a za hranicí vápna napřáhl ke střele. Jeho projektil mířil ideálně do levé části branky a Trmal se natahoval marně.

Patička Pourzitidise

Řecký obránce v této sezoně naskočil již do patnácti zápasů a jednou se mu podařilo zapsat i na listinu střelců. Navázal tak na svůj první ligový gól, když se trefil v nadstavbě (květen 2023) proti Hradci. I jeho druhá trefa byla nohou, a to v 18. kole v přestřelce proti Zlínu.

V 63. minutě si Pourzitidis nabíhal na centr Frýdka. Ovšem ten byl zablokován a odrazil se k Mikulovi. Liberecký obránce našel svého parťáka a čtyřiadvacetiletý Pourzitidis si v nelehké situaci skvěle poradil. Zády k brance nezaváhal a pohotově pohlednou patičkou poslal balón za záda Dostála. Jeho gól byl důležitý, protože zajistil Slovanu klid v podobě vedení o dvě branky (3:1).

Za zmínku stojí:

Pokud bychom měli vybrat ještě některou branku Slovanu, nechyběla by určitě trefa Tupty ze zápasu s Plzní (25. února), kdy prokličkoval mezi několika hráči a úspěšně zakončil. Opomenout bychom neměli ani Rabušicovu hlavičku rybičkou v jarním čtvrtfinále MOL Cupu proti Spartě. A v neposlední řadě gól Doumbii zpoza vápna z 60. Podještědského derby.

Jaký gól byl podle Vás úplně nejlepší? Hlasovat můžete ve fanouškovské skupině na Facebooku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Kristýna
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B