FC Slovan Liberec | Týmové statistiky: Defenziva za jedna, dvě chycené penalty i osm gólů doma
Menu Další Zavřít Zavřít
22.11.2018

Týmové statistiky: Defenziva za jedna, dvě chycené penalty i osm gólů doma

Redakce
Liberec - Během reprezentační přestávky je ideální prostor na bilancování dosavadních výkonů našeho mužstva. Tým v posledních kolech před pauzou vybojoval důležitá vítězství včetně postupu do čtvrtfinále MOL Cupu přes Slovácko. Jak se Slovanu daří v lize z pohledu statistik?

Ofenziva! Ve stylu výsledků 1:0 ke slávě

Naše mužstvo na tom není v ligové konkurenci, co se střílení branek týče, nejlépe. Patří mu v tomto ohledu až celkově čtrnáctá pozice v tabulce. První Slavia vstřelila už 37 branek, Slovan 15.

V dalších aspektech už na tom ale Liberečtí nejsou vůbec nejhůř. Aktivněji totiž střílí už jen další čtyři mužstva (207 střel), statistice dominují opět sešívaní s 292 ranami. Při detailnějším pohledu je možné zjistit, že Slovan vyslal přímo na branku soupeře 66 střel, za což mu patří osmá příčka, Slavia měla pokusů 116.

Svěřenci Zsolta Hornyáka mají sice vůbec nejhorší úspěšnost střelby v lize (7,2 %), první je Jablonec (15,1 %), nicméně spolehnout se naše mužstvo může na držení balonu. Jen tři další celky ho drží na svých kopačkách častěji než Slovan, statistice opět dominuje Slavia s necelými 58 %, modrobílí nasbírali 53,7 %.

Liberec vůbec nejčastěji ze všech týmů útočí (1 563 útoků), v přihrávkách je čtvrtý (7 214 přihrávek). Nejvíce pasů posbírala Plzeň (7 466). Z hlediska úspěšnosti přihrávek jsou na tom opět nejlépe Viktoriáni, kteří mají 83,2% úspěšnost, Slovan je šestý s 79,4 %. Rozehraných standardních situací má Slovan 124, jen těsně tak nestačil na Slavii, která jich posbírala 124.


Defenziva! Základní stavební úspěch posunu v tabulce

Zatímco v ofenzivě má naše mužstvo z hlediska statistik prostor ke zlepšení, defenziva v posledních kolech rozkvetla. Z hlediska inkasovaných branek je Slovan společně s Plzní čtvrtý (13 gólů). Čtyři branky přitom inkasoval z protiútoku a sedm z postupného útoku. Čtyři góly naše mužstvo inkasovalo po akci na pravé straně, jeden po akci na levé straně.

Soupeři na branku stráženou Filipem Nguyenem a Václavem Hladkým vyslali už 52 střel. Slovan musel čelit celkem 88 standardním situacím soupeře, hráči podstoupili se soupeři už 1 344 soubojů. Celkem 54,3 % z nich vyhráli.


Góly a přihrávky! To je oč tu běží

V první půli vstřelil Slovan čtyři branky, ve druhé jedenáct. Na domácím hřišti se prosadil osmkrát, u soupeře sedmkrát. Z protiútoku parta okolo Zsolta Hornyáka skórovala pětkrát, z postupného útoku šestkrát. Pět branek padlo po akci na pravém křídle, šest po akci z prostředka.

Slovan za dosavadní část sezony nasbíral 85 přihrávek do gólové šance, předfinálních bylo 49. Do pokutového území se naši hráči dostali díky přihrávkám už ve 113 případech.


Disciplína! 33 ofsajdů i 17 hráčů s kartou

Dohromady Slovan nasbíral už 36 žlutých karet, což je čtvrté nejvyšší číslo v soutěži. Na svém kontě má také dvě červené karty. Ve faulech je naše mužstvo nelichotivě třetí, už v 257 případech nedovoleně zastavilo soupeře. Třiatřicetkrát se ocitli modrobílí hráči v ofsajdu. Hráčů s kartou je dohromady 17.



Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Ferona
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact