FC Slovan Liberec | Ukončená sezona? Béčko maká dál, jak dopadla přípravná utkání?
Menu Další Zavřít Zavřít
09.06.2020

Ukončená sezona? Béčko maká dál, jak dopadla přípravná utkání?

Redakce
Liberec – Sezona ČFL byla ukončena po jediném zápase jarní části, další duel už se během ročníku 2019/20 neodehraje. Půlroční pauza ale neznamená konec příprav, B-tým Slovanu maká dál. Aktuálně odehrál již čtyři přípravná utkání a čeká ho souboj se Spartou „B“ na Městském stadionu 12. června od 11 hodin.

Jak už jsme vás informovali v rozhovoru s Miroslavem Dvořákem, béčko o vynucené pauze způsobené novým typem koronaviru nezahálelo. Hráči si plnili individuální plány a tým čekal na začátek soutěže. „I v době maximálních opatření se hráči připravovali individuálně na základě tréninkových plánů sestavených kondičními trenéry A mužstva. Realizované tréninkové jednotky i vlastní kreativní činnosti následně hráči zadávali do klubového systému XPS, kde jsme je vyhodnocovali,“ komentoval za realizační tým kouč Petr Myslivec.

Plnit kondiční úkoly ale nebyl pro hráče zdaleka jediný úkol. „Měli za úkol i zpracování videorozborů vybraných utkání, čímž zlepšovali taktickou stránku svých výkonů,“ vyprávěl dál zkušený trenér. Povinná přestávka podle něj měla i světlé stránky, jelikož byli hráči i realizační tým donucen pracovat v prostředí videokonferencí. „Poznávali jsme se více jako kolegové než ve vztahu trenér-hráč. Zjišťovali jsme, jak si chybíme a co pro kluky fotbal znamená, případně co pro něj chtějí obětovat.

Od konce dubna (28.) tým mohl začít trénovat ve skupinách. Kádr se rozšířil o talentované hráče z kategorie U19, kterým také sezona skončila. Do přípravy se zapojili Bulejko, Černický, Králíček, Kytka, Knobloch, Polyak, Yuzvak. B-tým vstoupí oficiálně do mistrovské části sezony až 22. srpna.

„Od 12. května jsme najeli na normální tréninkový cyklus s přípravnými utkáními. V nich se snažíme rozkládat zatížení pravidelně mezi všechny hráče širokého kádru (20+1),“ prozradil Myslivec. Jak dopadly zápasy za „zavřenými dveřmi“?

FK Ústí nad Labem – FC Slovan Liberec „B“ 3:1

„Šlo o kvalitní utkání s druholigovým celkem, ve kterém jsme až do závěru drželi se soupeřem krok.“

FC Slovan Liberec „B“ – FK Přepeře 1:2

„Tak jako ve vzájemném mistrovském utkání jsme neproměnili řadu šancí a dostali dva laciné góly ze standardních situací.“

FC Slovan Liberec „B“ – FK Jablonec „B“ 3:1

„Oboustranně kondičně velmi kvalitní utkání. O výsledku rozhodla naše zlepšená produktivita.“

FK Pěnčín-Turnov – FC Slovan Liberec „B“ 0:1

„Povinné, ale upachtěné vítězství nad kvalitně hrajícím soupeřem.“

Nadcházející utkání: modelové utkání s U19 a 12. června na Městském stadionu s pražskou Spartou.

V tomto zvláštním období bez mistrovských utkání realizační tým zároveň zařadil do tréninkového programu i některé netradiční aktivity. Jednou z nich byl například výstup na Ještěd „pod lany“ v nejlepším čase, kterého dosáhl Petr Gabko (22:10).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Liberec
Mediální partneři
Hattrick Rengl
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B