FC Slovan Liberec | VIDEO: Prvním úkolem je tým psychicky povzbudit, říká Kozel
Menu Další Zavřít Zavřít
31.08.2021

VIDEO: Prvním úkolem je tým psychicky povzbudit, říká Kozel

Redakce
Liberec - Den D. Nový trenér Luboš Kozel oficiálně převzal tým, během úterního dopoledne vedl první trénink, pak plnil mediální povinnosti. V článku naleznete kromě nejdůležitějších momentů také záznam celé tiskové konference. „Nechceme už řešit, co bylo. Řešíme aktuální stav a k tomu je potřeba, aby měli hráči čistou hlavu," zmiňoval úvodem.

„Moc dlouho jsem o nabídce nepřemýšlel. K Liberci mám vazbu a vztah. Byl jsem klubem oslovený už před dvěma lety, když jsem pracoval na svazu, tentokrát jsem byl bez angažmá. Z mé strany zájem byl hned," popisoval nový trenér proces, který předcházel podpisu smlouvy. V úterý dopoledne vedl první trénink, cíl má na začátku angažmá jasný.

„Hlavně tým psychicky povzbudit. Za šest kol jsme dali jediný gól, stačí se podívat a vidět, kde problémy jsou. Obrovskou roli hraje právě mentální nastavení," popisoval 50letý kouč dál. K ruce bude mít nového asistenta Ivana Kopeckého, naopak Miroslav Holeňák s Markem Čechem pokračují dál.

„Soustředíme se na to, abychom byli lepší a výsledky přišly. Na tabulku se budeme dívat až v listopadu a prosinci, abychom se soustředili jen nejbližší zápas. Musíme smýšlet tak, že je nyní klíčové hlavně sbírat body," dodal Kozel.

Plánuje výrazně upravit herní styl? A jak zefektivnit útočnou fázi? „Jsem zastáncem kombinačního fotbalu s výstavbou postupného útoku, ale jsem si vědom toho, jak Slovan hrál a vím, jaká je situace. Když chcete něco přebudovat o 180 stupňů, nemusí to přinést úspěch," dodal Kozel. Změny každopádně přijdou. „Všimnete si jich. Ale musíme se odrazit od známých věcí, aby bylo mužstvo úspěšné hned.“

Kompletní záznam tiskové konference naleznete v článku níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus
×
Dnes v 10:15
FC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B