FC Slovan Liberec | Z dorostu až na Maltu s A-týmem aneb velký skok Milana Lexy
Menu Další Zavřít Zavřít
07.01.2023

Z dorostu až na Maltu s A-týmem aneb velký skok Milana Lexy

Tomáš Honzejk
Liberec - Pozorní fanoušci našeho modrobílého klubu si mohli všimnout, že za A-tým Slovanu naskočil do zápasů zimní Tipsport ligy hráč se jménem Lexa na zádech, křestním jménem Milan. Hned na úvod vyjasníme, že se nejedná o příbuzného Josefa Lexy, bývalého skvělého obránce Slovanu. Kdo je tedy ´nový´ Lexa?

Ze západu na sever

Tento mladý hráč se narodil 21. srpna roku 2004. S fotbalem začínal ve městě Ostrov nedaleko Karlových Varů. Poté se přesunul přímo do lázeňského města na západě Čech a hrál za tamní Slavii. Dalším týmem v jeho fotbalové kariéře byl Baník Sokolov. Zde si ho vyhlédl před dvěma a půl lety trenér Slovanu Jakub Harant a přivedl jej do kategorie U17, kterou v té době trénoval. "Myslím, že spolu máme dobrý vztah. Pro mě se jedná o zatím nejlepšího trenéra, protože mi obětoval hodně času. Také jeho zásluhou jsem se posunul fotbalově dopředu," uvědomuje si Milan, kdo stojí za jeho vzestupem.

"Zápasy v Tipsport lize? Veliká zkušenost."

Jak už bylo zmíněno, tohoto hráče jsme měli možnost vidět v zápasech zimní Tipsport ligy. S A-týmem ale začal trénovat již po skončení podzimní části. "Byla to pro mě veliká zkušenost. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát s takovými hráči. Kluci byli skvělí. Pomáhali mi a radili. Během zápasů samozřejmě také organizovali," prozradil novic v týmu, který nastupoval na pozici defenzivního záložníka. "Dokážu hrát ale také jako ofenzivní záložník," dodává jedním dechem.

"Soustředění s A-týmem vrcholem dosavadního působení ve Slovanu."

Ve vrcholovém sportu je důležitá také psychika, což zkušení hráči moc dobře vědí, ale co nováčci? "Před zápasy jsem cítil lehkou nervozitu. Během nich už jsem byl ale uvolněný a myslím, že to bylo znát," věří Milan, že se jeho výkony trenérskému štábu zalíbily. A jelikož přišla také pozvánka na soustředění s A-týmem na Maltě, kde se odehraje Tipsport Malta Cup, vypadá to, že ano. "Moc se na to těším. Bude to pro mě takový vrchol mého dosavadního působení ve Slovanu," pověděl se šťastným výrazem v očích. Díky čemu si Milan Lexa myslí, že se dostal z dorostu až do A-týmu? "Řekl bych, že mám dobré fotbalové myšlení, ale hlavně píli. Naopak musím zapracovat hlavně na zrychlení a nabrání fyzické kondice. Zlepšit ale musím vše," neusíná mladý záložník na vavřínech.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Procentrum
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna