FC Slovan Liberec | ZASTOUPENÍ V REPREZENTACI
Menu Další Zavřít Zavřít
30.07.2020

ZASTOUPENÍ V REPREZENTACI

Mikuláš Borkovec
Po reprezentačním kempu mladých lvíčat, kde nás reprezentovali hráči našeho týmu, nebo byli alespoň nominováni jako náhradníci, byla zveřejněna nominace žen U19. Do této nominace byly vybrané také dvě hráčky našeho ligového týmu - Nela Sováková, Aneta Sováková. Další skvělou zprávou pro náš klub byla nominace do kádru U17, kam byla nominovaná naše odchovankyně Tereza Černá.

Sestry Sovákové v u19

Holky začaly svou fotbalovou kariéru v 8 letech ve Dvoře Králové, kde využívaly možnost střídavých startu v dívčích týmem FC Hradec Králové. Později holky přestoupily do MFK Trutnov, kde byly součástí chlapeckých týmů. V Trutnově si vyhlédli trenéři z našeho klubu a projevili o ně velký zájem. Holky tak přestoupily do našeho klubu. Holky trápila zranění a tak po dvou letech, kdy měly holky zdravotní trable, měly boj o dres do A-týmu žen ve Slovanu Liberec komplikovaný. V rámci jejich vytížení byly hráčky zapůjčené zpět do Hradce Králové, neboť v té době jsme nedisponovali mládežnickou základnou dívek. V roce 2020 se holky vrátily do Slovanu. Do budoucna s holkami určitě počítáme.

Nela Sováková (3.4.2002)

- post: defenzivní záložnice, střední obránkyně

Aneta Sováková (3.4.2002)

- post: ofenzivní záložnice, útočnice

Mladé Češky mají před sebou od 10. do 14. srpna pětidenní soustředění, trenér Navrátil nominoval dvacet hráček a tři brankářky.

„Sejdeme se po nějaké době, kterou jsme teď všichni museli přečkat. budeme rádi, že se sejdeme a vyzkoušíme některé hráčky ročníku narození 2003, které přecházejí do naší kategorie. Těšíme se nové hráčky a budeme se připravovat na vrchol podzimu, což bude v listopadu základní fáze kvalifikace. Těším se i na kolegy z realizačního týmu, protože jsme se dlouho neviděli a věřím, že opět utvoříme super partu a podaří se nám na soustředění s holkama naplnit všechny cíle které si dáváme,“ řekl reprezentační trenér.

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Čtvrtek 30. července 2020

Tereza Černá U17 (8.4.2004)

- post: střední záložnice, odchovankyně

Mladé Češky by se na soustředění měly utkat s ženami Dukly a sehrát také modelové utkání mezi sebou. „Na vrcholné akce pojede výběr uvedených ročníků, který vzejde ze soustředění WU19 a WU17. Výběr na tomto soustředění není konečný a pro nikoho jistý. Je to příprava a věříme, že nám to hráčky svým kvalitním přístupem a výkonem tady i v klubové soutěži udělají v rozhodování o nominaci náročné,“ dodal na závěr trenér WU17 Jaroslav Hynek.

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Čtvrtek 30. července 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Bazén Liberec
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region