FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Zbuzany - Slovan B 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
17.08.2019

Béčku druhý zápas ČFL nevyšel, Zbuzanům podlehlo 0:3

Redakce
Zbuzany/Liberec – B-tým Slovanu na úvodní vítězství v prvním kole soutěže nevázat nedokázal. Zbuzanům podlehl jednoznačně 0:3, když soupeř trpělivě trestal chyby našeho celku. Druhou branku zápasu vstřelil bývalý ligový záložník Mario Lička, dvakrát skóroval Vojtěch Přeučil.
2.kolo, sobota 17.8.2019, 10:15
FK Zbuzany 1953 FK Zbuzany 1953
3:0
(1:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Zbuzany 1953: Víšek – Maleček, Zákostelský, Matějka, Bielesz (75. Čapek), Kostka, Trýzna, Kordiak, Hanuš, Lička (C), Přeučil (86. Surmaj)
FC Slovan Liberec B: Vliegen - Baláž, Dvořák, Kratochvíl, Šulc - Michal (68. Bína), Machuča, Yu (52. Petr) - Vrabec (52. Mečíř), Mashike (78. Bergman), Gembický (52. Daněk)
Branky: 32. Přeučil, 48. Lička, 62. Přeučil. Rozhodčí: Šimek – Drábek, Čechlovský. ŽK: 53. Kratochvíl, 59. Michal (oba LBB). Diváci: 133.

Reportáž

Slovan vstupoval do zápasu povzbuzen úvodní výhrou nad Velvary 1:0. Jedinou branku zápasu vstřel Yu, který ani tentokrát nechyběl v základní jedenáctce. Slovanu ale jako kdyby proměňování příležitostí od konce povedené přípravy začalo dělat potíže.

Po sérii chyb na obou stranách se do vedení dostali domácí. Ve 32. minutě skóroval Vojtěch Přeučil, jehož střela ze standardní situace byla ještě tečována jedním z libereckých hráčů za záda bezmocného Vliegena.

Hra Slovanu se po přestávce nezlepšila. Už ve 48. minutě přidal pojistku Zbuzan v podobě druhé branky Mario Lička. Nepomohlo ani následné trojité střídání, kdy přišli na hřiště Mečíř, Petr a Daněk. S blížící se polovinou poločasu přidal svůj druhý gól v zápase Vojtěch Přeučil.

Slovan nakonec podlehl Zbuzanům u Prahy 0:3 a po dvou kolech má tak na kontě stále tři body. V příštím kole vyzve naše mužstvo na domácím trávníku béčko Teplic, s nímž se setkávalo už v rámci zrušené Juniorské ligy.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): „Zápas jsme nezvládli. V útoku jsme měli hned během úvodu utkání dva náznaky, ale řešení akcí bylo hrozné. Chyběl nám pohyb, ztráceli jsme míče a nebyli jsme odvážní ani v situacích 1 na 1. Směrem dozadu jsme předvedli také málo. Trest přišel nejprve v podobě tečovaného tresťnáku soupeře naším hráčem do protipohybu gólmana a pak ve druhém poločase dalších dvou gólů do naší sítě. Soupeři jsme branky nabídli našimi chybami, za stavu 0:3 bylo po zápase. Šlo o utkání, které jsme měli vyhrát, ale totálně jsme propadli."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Ermeg
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick