FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
01.07.2020

Ve finále MOL Cupu jsme podlehli Spartě 1:2

Ondřej Marko
Liberec – Dlouho očekávaný zápas bohužel skončil prohrou s výsledkem 1:2. Po opatrném prvním poločase otevřel skóre Jakub Pešek. O čtvrt hodiny později se trefil David Karlsson a po Knoblochově faulu proměnil penaltu Guélor Kanga.
Finále, středa 1.7.2020, 20:15, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:2
(0:0)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Kacharaba, Karafiát, Mikula (C) – Mara, Hromada (71. alibekov) – Malinský, Baluta (84. Beran), Pešek (90. Zeman) – Rondić

Náhradníci: Nguyen – Alibekov, Beran, Fukala, Michal, Mashike, Zeman

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek – Karlsson (85. Hanousek), Dočkal (C) (90+2. Trávník), Krejčí, Kanga, Hložek – Kozák (61. Tetteh)

Náhradníci: Nita – Hanousek Matěj, Trávník, Vindheim, Tetteh, Costa, Karabec

Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch

Žluté karty:12. Rondić, 72. Knobloch, 78. Mikula, 90+3. Mara – 8. Kanga, 34. Frýdek, 78. Tetteh, 84. Karlsson, 90+4. Heča

Červené karty: 89. Rondić

Branky: 50. Pešek – 65. Karlsson, 73. Kanga


Diváci: 2351

Reportáž

Hra byla již od začátku hrál velmi opatrná, na větší šance velmi chudá. Jedinou střela měl zpoza vápna v 15. minutě Kanga. Knobloch míč vyrazil před sebe, kde balón nadvakrát vyrážel Kacharaba. Další ránu vyslal ze střední vzdálenosti Karlsson, Knobloch projektil směřující do pravé části branky opět zneškodnil.

První velkou šanci Slovanu měl ve 30. minutě Jakub Pešek. Rondić úspěšně zvládl hlavičkový souboj se Štětinou a vyslal Peška dopředu, který následně oběhl dva obránce. Jeho rána z dobré pozice byla ale vykryta brankářem Hečou. Když Malinský obral Hložka o balón, byl ním následně sražen zezadu na zem. Martin Frýdek se následně snažil přeskočit přes Malinského, který se určitě přeskočit dal, ale šlápl na něj. Po kontrole videa mu rozhodčí dal pouze žlutou kartu.

Další střelecký pokus domácích měl opět Pešek, kdy po centru Malinského zakončoval těžký míč hlavou. Z hlavičkování v záklonu vzešla pouze slabá střela, která byla bez problému chycena. Zbytek prvního poločasu se obešel bez dalších šancí.

A byl to opět Jakub Pešek, kdo se dostal k další šanci, která byla tentokrát gólová. Koscelníkův centr do vápna prodloužil Rondić, balón pak doputoval až na osamoceného Peška. Levačkou poté zakončil z ostrého úhlu na přední tyč a propálil Sparťanského brankáře.

Úvod druhého poločasu byl, co se šancí týče, přesným opakem prvního. Osm minut po prvním gólu proběhl Malinský kolem Sparťanské obrany a na hranici penalty nahrál Rondićovi, který se musel zastavit a v obrovské příležitosti trefil pouze Hečovu nohu. Minutu na to velmi dobře vyhlavičkoval Karafiát velmi slibnou střelu Karlssona.

Ke střele se opět dostal David Karlsson, oproti předchozí skončila ale brankou. Kanga těsně před šestnáctkou vyslal přesnou přihrávky na rozběhnutého Karlssona. Jeho pozemní střela z levé strany našla po teči Koscelníka pravý dolní roh naší brány. V 72. minutě neodhadl Knobloch Tettehovu rychlost a zastavil ho faulem, který vyústil v penaltu. K pokutovému kopu se postavil Guélor Kanga a nezaváhal.

Sparta v závěru zápasu žádné větší šance nepřipustila, naopak ještě červenou kartu dostal Rondić. Finální výsledek je tedy 1:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „První poločas byl velice taktický, koncentrovaný hlavně na obranu, ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Ve druhém poločase jsme šli do vedení a po brance jsme měli ještě další velkou šance Rondiće, kterou jsme bohužel neproměnili. Soupeř nás potom z rychlého brejku potrestal. Každopádně zápas byl pořád otevřený, ale bohužel rozhodla fatální chyba brankáře. To se občas stává. Pak se hrál otevřený fotbal, ale gól jsme už nedali a prohráli.“

Václav Kotal (AC Sparta Praha): „Myslím si, že první poločas naše hra nebyla dobrá. Ztráceli jsme lehké míče, nedařila se nám kombinace. Nedovedu si vysvětlit, zda to bylo nervozitou. Kluci strašně spěchali, namísto trpělivé přípravné fáze jsme hodně balónů vyházeli. Branku soupeře jsme ohrozili jen ze střední vzdálenosti. Naštěstí Milan Heča tu největší šanci soupeře v prvním poločase zlikvidoval, to jsme měli štěstí. Ve druhém poločase se už přeci jenom naše hra trochu zlepšila. A i přes obdržený gól po střídání jsme se dostávali více do pokutového území. Nakonec jsme díky Tettehovi si dokázali připravit pokutový kop a ten nám přinesl vítězství.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Immergas
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl