FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Most - Souš - Slovan B 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
13.04.2024

Zápas B-týmu v Mostu vítěze nenašel, skončil 2:2

Ondřej Marko
Most/Liberec - V rámci 22. kola ČFL se naši mladíci utkali venku s Baníkem Most-Souš. Proti čtvrtému týmu soutěže se dostali koncem první půle do vedení, a to brankou Hudáka. Na začátku druhé části domácí sice vyrovnali, avšak v 67. minutě šel B-tým brankou Winklera znovu do vedení. O konečném výsledku 2:2 rozhodla penalta, kterou domácí proměnili v samotném závěru zápasu.
22.kolo, sobota 13.4.2024, 15:00, Stadion FSJM
FK Baník Most - Souš FK Baník Most - Souš
2:2
(0:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Baník Most - Souš: Lichtenberg – Bína (60. Hadinec), Cibulka, Jacobovici (80. Elad), Marhoul (74. Štefko) – Novický, Novotný, Pátek, Petržílka, Radba, Stradins
FC Slovan Liberec B: Hasalík - Winkler, Kuľha, Michal, Machotka (68. Horňáček) - Kočka, Lexa (90. Bartoš), Hudák - Hadaščok (68. Lupoměský), Okoh, Málek (82. Šolc)
Branky: 48. Marhoul, 88. Stradins (pen.) - 43. Hudák, 67. Winkerl

Žluté karty: 14. Novický, 57. Radba, 65. Jacobovici, 75. Petržílka, 90+3. Elad – 17. + 87. Kočka , 72. Winkler 88. Hudák

Červené karty: 87. Kočka

Rozhodčí: Hodek - Fencl, Mazanec

Diváci: 200


Reportáž

Do první půle vstoupily oba týmy celkem vyrovnaně. Vyjma žlutých karet však samotný úvod utkání vyloženou šanci nenabídl. Tu si vytvořilo až naše mužstvo kolem 20. minuty, kdy jsme těsně minuli po dobře rozehraném rohovém kopu a následné střele. O něco později se po našem faulu naskytla domácím příležitost v podobě standardní situace se zajímavé vzdálenosti. Naštěstí domácí hráč svou střelou jen těsně minul bránu, brankář by jinak byl nejspíš bez šance.

V samotném závěru poločasu to byl nakonec náš tým, který se mohl radovat z prvního gólu. Autorem branky byl Jakub Hudák, jenž se díky odraženému míči dostal ke střele, kterou se mu následně povedlo prostřelit všechny hráče včetně brankáře.

Druhé dějství odstartoval výrazně lépe domácí celek. Hned ve 48. minutě tak překonal brankáře Hasalíka Lukáš Marhoul. Náš gólman si alespoň lehce spravil následně chuť tím, že skvělým zákrokem vychytal pokus o lob domácího Pátka. Po trochu klidnější pasáži se B-tým dostal opět do vedení. V 67. minutě si Jakub Winkler našel ve vápně přesný Lexův centr a následně zakončil hlavou.

Po inkasované brance byli domácí aktivnější a dostali se i do několika nebezpečných šancí. Mladíci ovšem dokázali po dlouhou dobu velice dobře bránit. Avšak v úplném závěru duelu Kočka zabránil akci domácích nedovoleným zákrokem, za nějž dostal červenou kartu (po druhé žluté) a sudí odpískal pokutový kop. Penaltu nepromarnil Deniss Stradins, jenž tak zařídil vyrovnání na finální skóre 2:2.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Myslím, že kluci utkání zvládli a odehráli dobrý zápas. Škoda závěru utkání, kdy rozhodčí odpískal pokutový kop, z kterého pramenila vyrovnávající branka a také červená karta po druhé žluté pro Lukáše Kočku. Obě branky jsme vstřelili po dobře kopnutých standardních situacích. Naopak z rohového kopu jsme inkasovali.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Kraintek
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick