FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Brno - FCSL 0:5
Menu Další Zavřít Zavřít
28.09.2024

Skvělé vítězství žen, z Brna si přivážejí vysokou výhru 5:0

Šimon Knopp
Liberec/Brno - Fotbalistky Slovanu navázaly na poslední vysokou výhru proti Pardubicím (6:3) a i v zápase proti Brnu se několikrát gólově prosadily. Navíc proti Lokomotivě Brno přidaly i čisté konto a mohly se radovat z výhry 5:0. Dvakrát se trefila Anna Šubrtová. Po jedné brance přidaly i Denisa Skálová, Nela Sováková a Tereza Černá.
6.kolo, sobota 28.9.2024, 11:00
Lokomotiva Brno H.Heršpice Lokomotiva Brno H.Heršpice
0:5
(0:3)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
Lokomotiva Brno H.Heršpice: Stupková - Dianišková (6. Novotná), Haklová, Holá, Kovalíková (46. Jordánková), Lišková, Pavlíčková, Rumančíková (46. Hlaváčová), Ruslerová (C), Tomanová A. (75. Raušová), Tomanová An. (46. Ježková)
FC Slovan Liberec: Fuchsová - Vargová, Dlasková (C), Sováková, Černá T. (66. Brázdová), Tenkrátová (70. Marcínková), Kantarská, Buryánová, Surová, Šubrtová (66. Goretkiová), Skálová (70. Dinh Thanhová)
Branky: 36. a 44. Šubrtová, 40. Skálová, 60. Sováková, 65. Černá

Žluté karty: 71. Pavlíčková, 77. Lišková

Rozhodčí: Š. Dytková - E. Bystroňová, I. Koryčanská


Diváci: 154

Reportáž

Do utkání proti Brnu nastoupila poprvé v základní sestavě brankářka Tereza Fuchsová, která nahradila vykartovanou Pižlovou. Úvodní minuty zápasu nabídly vyrovnaný duel, ve kterém se ani jednomu z týmů nedařilo skórovat. Nerozhodný výsledek platil až do 36. minuty, kdy se prosadila Anna Šubrtová a poslala liberecké fotbalisty do vedení. Svěřenkyně trenéra Kaisera využily toho, že brněnské hráčky byly po inkasované brance rozhozené a do konce poločasu ještě dvakrát udeřily. Nejprve se ve 40. minutě prosadila Denisa Skálová a poté svoji druhou trefu přidala Anna Šubrtová.

I do druhého poločasu vstoupily liberecké fotbalistky dobře a v šedesáté minutě odskočily už do čtyřgólového vedení. O další trefu se postarala Nela Sováková. Slovaňačky nepolevovaly a o pět minut později Stupková znovu lovila míč ze své sítě, tentokrát po zakončení Terezy Černé. Zbytek utkání si hráčky v modrobílých dresech pohlídaly a zaslouženě zvítězily 5:0. Do tabulky si připsaly tři body a dotáhly se na třetí Slovácko, které bude v neděli čekat nelehký zápas se Slavií.

Ohlasy trenérů

Jiří Kaiser (hlavní trenér FC Slovan Liberec ženy): „Samozřejmě jsme rádi za vysoké vítězství s nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Brno je houževnatý a bojovný tým. Zaplať pánbůh, jsme se prosadili v poslední čtvrthodině prvního poločasu. To nám přineslo klid a po zbytek zápasu jsme měli herně jednoznačně navrch. Pravda je taková, že v prvních třiceti minutách jsme působili trochu nervóznějším dojmem. Holkám patří poděkování za vysoké vítězství a budeme dál pokračovat, je to povzbuzení do další práce. Těšíme se na příští mistrovské utkání.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Vavruška Hanke Pulsklima
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region
×
Dnes v 19:00
FC Slovan Liberec
FK Jablonec
×
Dnes v 16:00
SK Kladno
FC Slovan Liberec B