FC Slovan Liberec | Slovan posílí ugandský reprezentant Aziz Kayondo
Menu Další Zavřít Zavřít
11.07.2024

Slovan posílí ugandský reprezentant Aziz Kayondo

Šimon Knopp
Liberec – Další posilou pro nadcházející sezonu se stává Aziz Abdu Kayondo. Jednadvacetiletý levý obránce přichází na přestup ze španělského Leganés a podepsal smlouvu do roku 2028.

Aziz Kayondo

Rodák z Ugandy patří k dalším mladým akvizicím a přichází do Slovanu Liberec ve svých 21 letech. Zkušenosti s českými soutěžemi sbíral již v minulé sezoně, když působil na hostování ve druholigovém Vyškově. Na pozici levého obránce naskočil kvůli zranění jen do pěti utkání a další dva duely následně odehrál ve finále baráže proti Karviné. Za svoji kariéru vystřídal Kayondo již několik zajímavých celků. Nastoupil například v americké soutěži MLS Next Pro za Real Monarchs, dále působil i v izraelské lize a španělském Leganés, kde příliš šancí ukázat se nedostal.

Kromě klubové úrovně se Kayondovi podařilo prosadit i na mezinárodní scéně. Již v roce 2021 začal nastupovat za seniorský tým Ugandy, za který si dokonce připsal už i jednu trefu. V posledním utkání kvalifikace na mistrovství světa proti Alžírsku byl jednadvacetiletý obránce také v nominaci, ale na hřiště se nedostal.

Jaké byly první dojmy Azize Kayonda po přestupu? „Jsem moc vděčný, že tu mohu být. Těším se na to, že budu nastupovat za Slovan. Prostředí je zde přátelské a zázemí je velmi dobré. Nemůžu se dočkat fanoušků, kteří nás budou v sezoně podporovat,“ odpovídal na první dotazy mladý obránce. Rovněž dodal, jaký způsob hry je pro něj typický: „Hraji na pozici levého obránce, podporuji útok a připravuji pro tým centry. Také bojuji za tým a o každý míč. Budu se snažit ze sebe dostat to nejlepší, protože je snem každého hráče hrát za takový tým, jako je Slovan.“

Generální ředitel Jan Nezmar o novém hráči:

„Aziz Kayondo nás velmi zaujal svou typologií a dispozicemi. Má všechny předpoklady, které vyžadujeme od hráče na pozici levého obránce nebo halvbeka. Nebylo vůbec snadné dohodnout se s Leganés na jeho přestupu a také vyřídit potřebná víza. Proto jsme rádi, že se nám vše podařilo dotáhnout a Aziz se už bude moct připojit k našemu týmu.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
AAA Auto Vogel
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna