FC Slovan Liberec | A-mužstvo v pátek odehraje zápas proti týmu Chrobry Głogów
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2023

A-mužstvo v pátek odehraje zápas proti týmu Chrobry Głogów

Šimon Knopp
Liberec - Ani v probíhající reprezentační pauze liberecký tým nezahálí a poctivě trénuje na nadcházející ligové zápasy. Svěřenci trenéra Luboše Kozla navíc odehrají přípravné utkání proti týmu z polské druhé nejvyšší soutěže - MZKS Chrobry Głogów. Hrát se bude v polském městě Zaháň, a to v pátek od 12 hodin.

MZKS Chrobry Głogów

Polský tým sídlící ve městě Głogów (česky Hlohov) byl založen roku 1946 a hraje druhou nejvyšší polskou soutěž nazvanou Fortuna I liga. V konkurenci druholigových týmů strávil Chrobry Głogów posledních devět sezon a marně bojuje o postup do Ekstraklasy (nejvyšší polské ligy). K vytouženému posunu k elitě nemá nakročeno nejlépe ani v aktuálním ročníku. Po jedenácti odehraných kolech mu totiž patří poslední místo se ziskem 11 bodů a skóre 10:23.

Dosavadní největší úspěch klubu Chrobry Głogów je postup do osmifinále polského poháru v roce 1979/1980. Tehdy ještě třetiligoví fotbalisté Głogówu nestačili na Legii Warszawa, se kterou prohráli 0:4. Klubovými barvami je oranžová a černá a od toho se odvíjí i maskot klubu, kterým je malý tygr. Své domácí zápasy hrají svěřenci Petra Plewnii na Městském stadioně s kapacitou 3817. V kádru týmu najdeme převážně domácí hráče, výjimkou jsou pouze Brazilec Estigarribia, Řek Bougaidis, Venezuelec Paz a Lotyš Stuglis.

Informace k zápasu

Vzájemné střetnutí Slovanu Liberec a Chrobry Głogów bude podle všeho vůbec první v historii obou celků. Výkop utkání je naplánován na pátek 13. října od 12 hodin. Dějištěm duelu bude nakonec Arena Żagań.

Do utkání určitě nezasáhnou Tupta, Višinský, Prebsl a Horský, kteří odjeli na srazy reprezentací.

Stream se neplánuje. Reportáž ze zápasu si po jeho skončení budete moct přečíst na našem webu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná ITADECO
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec