FC Slovan Liberec | A-tým odehraje první přípravné zápasy na turnaji v Benátkách nad Jizerou
Menu Další Zavřít Zavřít
22.06.2023

A-tým odehraje první přípravné zápasy na turnaji v Benátkách nad Jizerou

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla se sešli k prvnímu tréninku minulý pátek a nyní se mohou těšit i na úvodní zápasové prověrky. Na turnaji v Benátkách nad Jizerou se nejdříve představí v pátek od 15:30 proti Příbrami a o konečné umístění se utkají v sobotu s jedním z dvojice Mladá Boleslav/Táborsko, a to od 11:00, nebo od 13:30. Z obou duelů by měl být k dispozici stream.

FC SLOVAN LIBEREC VS. FK VIAGEM PŘÍBRAM
(Pátek 23.6. OD 15:30)

Úvodní přípravný zápas před novým ročníkem nejvyšší české soutěže sehraje Slovan proti Příbrami, která v minulý rok skončila na třetím místě v druhé nejvyšší české soutěži a účastnila se tedy baráže o postup. V ní si nedokázala poradit s prvoligovými Pardubicemi. V úvodním duelu prohrála 0:2 a v odvetě pouze remizovala 0:0. Tím pádem se Příbram v nadcházející sezoně bude muset znovu snažit bojovat o postupové příčky do první ligy. Pomoci by jí k tomu měl i zkušený trenér Karel Krejčí. Ovšem pro web klubu uvedl, že kádr zatím nemá kompletní a před novou sezonou plánuje vyzkoušet i několik hráčů z béčka a U19.

FC SLOVAN LIBEREC VS. FK Mladá Boleslav / FC Silon Táborsko
(SOBOTA 24.6. OD 11:00 / 13:30)

STREAM: O 3. místo (11:00), O 1. místo (13:30)

V druhém zápase, který určí výsledné pořadí na turnaji, se Slovan představí buďto proti Mladé Boleslavi, či Táborsku. Zatímco Táborsko, podobně jako Příbram, hraje druhou českou ligu, Boleslav samozřejmě patří mezi prvoligové celky. Táborsko zakončilo minulou sezonu na sedmém místě s devítibodovou ztrátou na třetí pozici zaručující baráž o postup do první ligy. Tým trenéra Romana Nádvorníka se sešel na začátku přípravy i s několika posilami a vyhlásil před novou sezonou „útok“ na top pětku. Na soupisce naleznou fanoušci Slovanu i dvojici, která dříve působila ve Slovanu. Jedná se o Bojana Dordiće a Ondřeje Bláhu.

Mladou Boleslav před nadcházející sezonou povede nový hlavní trenér. Pavel Hoftych se totiž přesunul do funkce sportovního manažera a pozici na lavičce po něm převzal bývalý ligový i reprezentační útočník Marek Kulič. Jeho tým se poprvé sešel 19. června a hned další den absolvovali mladoboleslavští hráči kondiční testy. Hlavní kouč měl na tréninku k dispozici 5 brankářů a 22 hráčů, mezi kterými nechyběl ani zkušený Marek Matějovský. K týmu se rovněž připojil Abdalláh Júsuf Hilál, který naposledy v české lize nastupoval za liberecký tým.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna