FC Slovan Liberec | Aktualizováno: V Mladé Boleslavi se v sobotu hrát nebude
Menu Další Zavřít Zavřít
13.09.2024

Aktualizováno: V Mladé Boleslavi se v sobotu hrát nebude

Šimon Knopp
Liberec - V osmém kole Chance Ligy se měl Slovan představit na hřišti Mladé Boleslavi, kde měl usilovat o zisk důležitých bodů do tabulky. Oba týmy dělí v tabulce pouze jeden bod a při posledním vzájemném ligovém střetnutí Slovan zvítězil těsně 2:1. Utkání bylo vzhledem k nepříznivému počasí, stejně jaké celé 8. kolo Chance Ligy, odloženo. Úředním termínem pro dohrávky bude středa 4. prosince. Kluby se však ještě mohou dohodnout i na jiném termínu.

FK Mladá Boleslav

Bilance v lize

Mladoboleslavští odehráli v lize zatím jen šest kol, protože jejich duel šestého kola se Slavii byl odložen. V tabulce jim přísluší osmá příčka se ziskem devíti bodů z osmnácti možných. Znatelněji lépe se vede hráčům Mladé Boleslavi v domácím prostředí. V Lokotrans aréně porazili Slovácko (3:0) i České Budějovice (4:0). Naopak venku nestačili v prvním kole na Jablonec (0:2), dále na Hradec Králové (1:2) a podlehli i Sigmě Olomouc (2:3). Chuť si spravili až před reprezentační pauzou, kdy dokázali otočit duel s Teplicemi a zvítězit 2:1.

Boje o evropské poháry

Mladá Boleslav patří mezi české týmy, které se snažily probojovat do skupiny evropských pohárů. Středočechům nejprve los Konferenční ligy přisoudil litevský Transinvest, který dokázali porazit 2:0 a 1:0. Následoval souboj s izraelským Hapoel Beer Sheva, jenž rovněž vyzněl lépe pro Mladou Boleslav, a to 1:1 a 4:2. Posledním krůčkem před postupem do skupinové fáze byl souboj proti maďarskému týmu Paks. Boleslavští nezaváhali a po remíze 2:2 dokázali v odvetném utkání zvítězit 3:0. Mohou se tak těšit na minimálně šest dalších zápasů. Postupně se utkají s arménským klubem Noah, s portugalským Guimaraes, norským Molde (vše venku) a v domácím prostředí přivítají švýcarské Lugano, španělský Betis i polskou Jagiellonii.

Kádr Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav prošla velmi zajímavou proměnou, a to i v probíhající sezoně. Poté, co koupil klub David Truda, došlo ke konci srpna ke změně na pozici hlavního kouče. Trenéra Davida Holoubka nahradil Švéd Andreas Brännström, který by měl zapadnout do dlouhodobé vize týmu. Co se týče složení kádru, před začátkem ligy opustil tým Ondřej Karafiát, který odešel německého Norimberku. Nahradil ho devětadvacetiletý Martin Králik, jenž už dokázal napříč soutěžemi vstřelit za Mladou Boleslav tři branky. Jedním z posledních nováčků v týmu se stal Nicolas Penner, jenž přišel na přestup ze Slovanu Liberec.

Pro sobotní duel bude mít hlavní trenér Brännström kompletní kádr kromě zraněného Solomona Johna a Davida Kozla. Nebude tedy chybět nejlepší střelec týmu Daniel Mareček, který vstřelil všechny své tři branky v utkání proti Slovácku. Výraznou osobou je dále i Vasil Kušej, mladoboleslavský záložník má na kontě již čtyři asistence a se dvěma brankami má průměr jednoho bodu na zápas. Jedničkou v brance je Matouš Trmal, který v šesti zápasech vychytal dvě čistá konta.

Historická bilance

Mladá Boleslav a Slovan Liberec se v lize potkali celkem 41krát. Častěji se z výhry radoval Slovan, který uspěl ve 22 případech, devětkrát zápas mezi těmito celky nenašel vítěze. Při posledních třech duelech hraných v Mladé Boleslavi platilo, že vždy padly více než tři branky (výsledky 2:2, 4:0 pro Boleslav a 3:3). Ovšem poslední vzájemné střetnutí vyznělo lépe pro liberecké fotbalisty. Ti v domácích podmínkách zvítězili 2:1 díky dvěma trefám Ghaliho.

FC Slovan Liberec

Pohled na tabulku a statistiky

Slovan má po sedmi odehraných kolech na svém kontě osm bodů. Nachází se na desátém místě se ztrátou tří bodů na čtvrtý Jablonec. Liberec zatím dvakrát zvítězil (3:1 proti Karviné, 3:0 proti Pardubicím), dvakrát remizoval (1:1 se Sigmou a Plzní) a třikrát prohrál (0:1 proti Slavii, 1:2 s Teplicemi a 0:2 s Baníkem). Stále platí, že bodově nejaktivnějším hráčem je Michal Hlavatý, jenž posbíral celkem 2 asistence a 2 branky. Nejvíce střel z libereckého týmu vyprodukoval Denis Višinský (17) a brankářská jednička, Hugo Jan Bačkovský, udržel zatím jedno čisté konto.

Poslední zápas

V posledním utkání, před začátkem reprezentační přestávky, sehrál Slovan domácí utkání proti Plzni. S favoritem se dostal v 67. minutě do vedení, když si centr Marka Ichy srazil do brány gólman Marián Tvrdoň. Bohužel v 75. minutě se povedlo dalekonosnou střelou srovnat Matějovi Vydrovi a zápas skončil 1:1. Reportáž z utkání naleznete na odkazu zde.

Stav kádru

Pro sobotní duel bude mít trenér Kováč k dispozici již všechny reprezentanty, kteří po zápase s Plzní dočasně opustili kádr a nastupovali za národní výběry (více o jejich výkonech naleznete v článku zde). Chybět bude stále Ahmad Ghali, který si odpykává několikazápasový trest za červenou kartu z utkání proti Pardubicím. Nejasný start zůstává u trojice zraněných fotbalistů. Do posledního zápasu totiž nezasáhli Plechatý, Rabušic ani Frýdek.

Ohlasy před utkáním - Marek Icha:


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
DB Schenker Kraintek
Mediální partneři
Rengl Beat radio