FC Slovan Liberec | B-tým čeká další těžké utkání, v sobotu hostí první Brozany
Menu Další Zavřít Zavřít
před 2 dny

B-tým čeká další těžké utkání, v sobotu hostí první Brozany

Ondřej Marko
Liberec - Po prohraném zápase se čtvrtým Kladnem čeká náš rezervní tým ještě náročnější zkouška - v domácím prostředí bude hostit vedoucí Brozany. Naladí se B-tým na svou předchozí dobrou formu a zasadí soupeři první ligovou porážku sezony? 10. kolo startuje již tuto sobotu od 10:15 na Městském stadionu!

Slovan vstoupil do letošní sezony České fotbalové ligy velmi dobře, z prvních pěti duelů tři vyhrál a dvakrát remizoval. Ve druhé části doposud odehraných zápasů již tak úspěšný nebyl, jednou vyhrál, jednou remizoval a třikrát prohrál. Naší rezervě se rovněž nepovedlo poslední utkání, prohrála totiž 0:4 s Kladem. První poločas skončil ještě bez branek, v tom druhém výrazně přispěl svému Tesař - nastřílel hattrick.

A co řekl k přípravě trenér B-týmu Jakub Harant? „V týdenním mikrocyklu jsme nic neměnili. Ale v samotných trénincích jsme se určitě zaměřili na defensivu, protože chyb v zápase na Kladně bylo opravdu mnoho. Věříme, že v zápase s Brozany dojde k výraznému zlepšení.“

Deset utkání, ze kterých získal Slovan 15 bodů se skórem 14:13, vychází na dělené páté místo. Shodně bodů má Hradec Králové, v bezprostřední blízkostí se nachází Zápy (17 bodů), Kladno a Ústí nad Labem (19 bodů) a vedoucí Brozany s 22 body. Na druhé straně nás dotahují Pardubice a Jablonec (oba 12 bodů). Kromě České lípy však odehrál B-tým o jedno až dvě utkání více, než všichni ostatní.

Střelci B-týmu v sezoně

Strnad, Penner, Hadaščok, Letenay – 2
Kuľha, Kok, Kočka, Papoušek F., Nyarko, Yakubu – 1

🅱-mužstvo #fcslovanliberec 2024/2025 📸 Horní řada (zleva): Lupoměský Petr, Plot Matyáš, Papoušek Filip, Kuľha Martin,...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Čtvrtek 10. října 2024

SK Sokol Brozany - v letošním ročníku ČFL zatím bez prohry

Celek z Ústeckého kraje ke konci září podlehl v MOL Cupu Bohemians 1:3, to byla ovšem jediná prohra od května. Předtím naposledy nestačil v předposledním kole minulého ročníku ČFL na Kolín. Od té doby neprohrál osm soutěžních zápasů v řadě. Po pohárové prohře se Brozany znovu naladily na vítěznou vlnu, v posledním kole přemohly Živanice (2:0), předtím Chlumec nad Cidlinou (1:0).

V osmi odehraných zápasech sedmkrát vyhrály a pouze jednou remizovaly. U toho zvládl náš nadcházející soupeř nastřílet 18 branek, především však pouze pět inkasovat (nejnižší počet spolu s druhým Ústím nad Labem). Jak již bylo řečeno, tak s 22 body vévodí tabulce. Na Ústí a Kladno má náskok tří bodů, na čtvrté Zápy pět bodů.

Naposledy se oba celky potkaly letos v květnu v závěru soutěže. Ačkoliv B-tým vstoupil do utkání aktivně, první branku vstřelil soupeř. Po poločase srovnal Chidera, nicméně před koncem dal soupeř rozhodující branku.

„Myslím, že nás v sobotu čeká velmi těžký soupeř. Stačí se podívat na tabulku, přijedeme k nám první tým soutěže. Brozany, když nebudu počítat MOL cup s Bohemians, naposledy v zápase prohrály v květnu. Zdá se, že pro tuto sezónu se jim povedl dobrý mix zkušených hráčů s mladými hráči s celkově velmi dobrou kvalitou,“ dodal před zápasem trenér Harant.

Mladíci odehrají 10. kolo ČFL již tuto sobotu od 10:15, přijďte je podpořit na Městský stadion!


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Auto Koutek AAA Auto
Mediální partneři
eFotbal rtm plus
×
Dnes v 10:15
FC Slovan Liberec B
SK Sokol Brozany