FC Slovan Liberec | B-tým přivítá v neděli Chlumec nad Cidlinou. Přidá další body?
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2023

B-tým přivítá v neděli Chlumec nad Cidlinou. Přidá další body?

Redakce
Liberec – Bude usilovat o prodloužení parádní šňůry. Béčko už čtyři zápasy za sebou neprohrálo a dokázalo navíc přehrát i rezervy Hradce Králové a Mladé Boleslavi. Teď na domácím trávníku přivítá tabulkového souseda z Chlumce nad Cidlinou. Přijďte naše mužstvo podpořit, začíná se v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

Slovan se tabulkou ČFL posouvá postupně nahoru, poslední čtyři kola navíc zvládl pokaždé bodovat. Modrobílí postupně v atraktivním derby s Jabloncem B remizovali 2:2, pak porazili rezervy Mladé Boleslavi 2:0 i Hradce Králové 3:0 a nakonec remizovali s Kolínem bez branek. Poslední tři kola mužstvo trenéra Jakuba Haranta neinkasovalo.

Pozitivní série navíc zapříčinila, že naše mužstvo uniklo z rozbouřených spodních vod tabulky do klidného středu. Aktuálně figuruje na 9. příčce s 13 vybojovanými body a skóre 16:16. Bodové rozestupy jsou ale i nadále minimální.

„Kluci nastoupili, hlavně při pohledu na soupisku soupeře, ve velmi mladé sestavě a myslím si, že podali dobrý výkon. Škoda jen neproměněných šancí – v zápase jsme šli třikrát sami na bránu a měli další nebezpečné situace. Na druhou stranu v závěru zápasu byl lepší soupeř. Kluci si ale zejména nebezpečné standardky dobře pohlídali,” hodnotil poslední utkání proti Kolínu trenér Jakub Harant.

Nejlepší střelci B-týmu

Olaf Kok – 4
Filip Horský - 3 
Jan Málek, Matyáš Bartoš, Jindřich Machotka, Jakub Winkler, Tadeáš Šolc, Tomáš Polyák, Ondřej Lehoczki, Chidera Okoh – všichni 1

FK Chlumec nad Cidlinou – Naposledy porážka i řada výher

Zápasy Chlumce zatím nekončí remízou. Celek z okresu Hradec Králové naposledy prohrál právě s rezervou svého okresního města 1:2, dosud se v soutěži rozešel smírně pouze jedenkrát s Teplicemi B (2:2). Jinak Chlumečtí nasbírali šest výher a čtyři porážky.

Sezonu si zpestřili také účastí v MOL Cupu, kde nejprve přehráli Brandýs nad Labem a pak podlehli rivalovi z ČFL Kolínu. Výsledky v třetí nejvyšší soutěži dosud Chlumeckým stačily na 19 bodů a šestou příčku tabulky. Třetí Baník Most-Souš má ale jen o čtyři body víc.

Duel 12. kola ČFL začne v neděli už od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Realmont
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal