FC Slovan Liberec | B-tým v neděli přivítá na domácím stadionu Kolín
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2023

B-tým v neděli přivítá na domácím stadionu Kolín

Ondřej Marko
Liberec - Rezervní tým našeho mužstva se po dvou navazujících výhrách nachází v dobrém rozpoložení. Naším dalším soupeřem bude středočeský Kolín, který byl v posledním utkání převálcován Bohemians a na domácí půdě prohrál 1:7. Utkání se odehraje již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.

FC Slovan Liberec - dvouzápasová vítězná vlna

Náš rezervní tým se v posledních dvou kolech naladil na vítěznou vlnu. Nejprve úspěšně zdolal Mladou Boleslav 2:0, v posledním utkání jednoznačně porazil Hradec Králové 3:0. Celkově má náš tým tři výhry, tři remízy a čtyři prohry.

„Kluci nám udělali radost. Předvedli velmi dobrý, soustředěný, pracovitý výkon, který byl plný zajímavých akcí. Věci, o nichž jsme se v týdnu bavili, plnili výborně. K výhře opět pomohli i hráči z A-týmu. Filip Horský má sice podle zápisu o utkání dvě branky, my mu ale připíšeme hattrick – i na druhé brance duelu má velký podíl," komentoval poslední utkání trenér Jakub Harant.

Slovan tak postoupil na devátou soutěžní příčku, kterou zabírá s 12 body. Na osmý Kolín ztrácíme bod, na sedmé Brozany dva. V bezprostřední blízkosti se také nachází Pardubice B s 11 body a poté Mladá Boleslav B a Česká lípa s desíti.

Nejlepší střelci B-týmu

Olaf Kok – 4
Filip Horský - 3
Jan Málek, Matyáš Bartoš, Jindřich Machotka, Jakub Winkler, Tadeáš Šolc, Tomáš Polyák, Ondřej Lehoczki, Chidera Okoh – všichni 1

SK Sparta Kolín - debakl 1:7 v poháru

Kolín nemá v současné době v ČFL vůbec špatnou formu, neprohrál již čtyři utkání v řadě. Po dvou výhrách (proti Mladé Boleslavi a Přepeřím) následně dvakrát remizoval, a to s Hradcem Králové a s vedoucími Zápy. V posledním zápase nastoupil v rámci MOL Cupu proti hráčům pražských Bohemians, kteří jej deklasovali 1:7.

V České fotbalové lize se nacházejí na pozici přesně před naším týmem, bilanci mají téměř totožnou. Na kontě mají tři výhry, čtyři remízy a tři prohry. Skóre máme s nedělním soupeřem identické, 16:16. Nejlepším střelcem středočeského klubu je se šesti zásahy Dominik Veselý, který je zároveň druhým nejlepším kanonýrem soutěže.

Utkání 11. kola ČFL se odehraje již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu v Liberci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Auto Koutek
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact