FC Slovan Liberec | B-tým v neděli vyzve na domácí půdě Benátky nad Jizerou
Menu Další Zavřít Zavřít
27.09.2024

B-tým v neděli vyzve na domácí půdě Benátky nad Jizerou

Ondřej Marko
Liberec - Poslední utkání nevyšlo B-týmu podle představ, Pardubicím totiž podlehl 0:2. Teď má v rámci osmého kola ČFL možnost na nápravu - bude hostit Benátky nad Jizerou. Sedmý tým soutěže se na Městském stadionu představí již tuto neděli od 10:15.

Rezerva Slovanu vstoupila do letošního ročníku třetí nejvyšší soutěže velmi dobře. Po osmi odehraných zápasech má na svém kontě 14 bodů, což vychází na třetí pozici. Shodně bodů mají Zápy, 13 bodů má Ústí nad Labem. Nejvíce bodů mají Kladno a Brozany, a to 16. Důležité je ovšem podotknout, že všichni naši tabulkoví soupeři mají odehráno o jedno až dvě utkání méně.

Mladíci přišli o první postavení v soutěži po prohře s Pardubicemi v minulém kole. Především předfinální fáze a zakončení nebyly v duelu stoprocentní, zaměřili se na to svěřenci trenéra Haranta? „Na zmíněných věcech v tréninku pracujeme. Věříme, že postové dovednosti, kterým jsme se v týdnu věnovali, klukům pomůžou v prosazení se v mistrovském zápase,“ okomentoval trenér.

Střelci B-týmu v sezoně

Strnad, Penner, Hadaščok, Letenay – 2
Kuľha, Kok, Kočka, Papoušek F., Nyarko, Yakubu – 1

SK Benátky nad Jizerou - postup do dalšího kola poháru

Středočeši odehráli o zápas méně, z celkových sedmi duelů mají tři výhry (Živanice, Baník Most-Souš a Mladá Boleslav), jednu remízu (Zápy) a tři prohry (Ústní nad Labem, Teplice a Ústní nad Orlicí). Deset bodů tak vyneslo Benátky na průběžné sedmé místo. Shodně má Ústí nad Orlicí, o bod méně pak Pardubice, Hradec Králové a Jablonec.

Benátky inkasují poměrně dost branek (12), nicméně osm z nich dostaly ve dvou utkáních. Mimo třetí ligu je náš nedělní soupeř stále v MOL Cupu. V prvním kole přešel přes Velké Hamry (3:0), v tom druhém po penaltách porazil Baník Most-Souš (2:1). Třetí kolo se bude hrát 30. října.

Před nedělním zápasem pronesl trenér Harant: „Moc dobře víme, že nás čeká náročný zápas. Benátky mají poslední dobou velmi dobré výsledky. Budeme chtít být v domácím prostředí aktivní a zlepšit zejména řešení situací v poslední třetině hřiště.“

Zápas se hraje již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Pytloun Inago
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec
×
Dnes v 19:00
FC Slovan Liberec
FK Jablonec
×
Dnes v 16:00
SK Kladno
FC Slovan Liberec B