FC Slovan Liberec | Béčko čeká další výzva, v neděli přivítá Českou Lípu
Menu Další Zavřít Zavřít
03.11.2023

Béčko čeká další výzva, v neděli přivítá Českou Lípu

Redakce
Liberec – Šest zápasů bez porážky. To je aktuální bilance béčka Slovanu, které se po návratu do ČFL dere tabulkou nahoru. Do konce podzimní části soutěže zbývají už jen dvě kola, poslední domácí duel čeká naše mužstvo už v neděli od 10:15 proti Arsenalu Česká Lípa. Hrát se sice bude v areálu Městského stadionu, ale kvůli špatnému počasí zřejmě na vedlejším "tréninkovém" hřišti.

Slovan se v úvodních kolech srovnával s ČFL, od konce září ale dokázal pokaždé najít cestu k bodovému zisku. V posledních šesti zápasech vybojoval celkem 12 bodů, když třikrát zvítězil (Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové B, Mladá Boleslav B) a třikrát remizoval (Jablonec B, Kolín, Brozany).

Právě tato šňůra modrobílé posunula do klidného středu tabulky, kde operují na 9. místě se 17 body. Na šestou příčku mají ztrátu pouhých tří bodů, naopak od poslední sestupové pozice je dělí bodů devět. Vzájemný zápas s 16. týmem tabulky – rezervou Teplic ale svěřence trenéra Jakuba Haranta teprve čeká v rámci posledního kola podzimní části.

„Chci kluky moc pochválit za výkon, včetně hráčů, kteří do hry naskočili z lavičky. Všichni se velmi dobře vyrovnali s těžkým prostředím na hřišti Brozan. Mrzet nás může jen několik situací před brankou soupeře, které mohly skončit rozdílovým gólem. I přes úspěšné poslední zápasy musíme zůstat pozorní, čekají nás velice důležitá poslední dvě kola. Hned do příštího zápasu s Českou Lípou musíme jít stejně připravení jako tentokrát,” nabádal trenér Harant po posledním duel s Brozany, který skončil remízou 1:1.

Nejlepší střelci B-týmu

Olaf Kok – 4
Filip Horský - 3 
Chidera Okoh, Jan Málek – 2
Matyáš Bartoš, Jindřich Machotka, Jakub Winkler, Tadeáš Šolc, Tomáš Polyák, Ondřej Lehoczki, Jakub Hudák, Andrij Juzvak – všichni 1

Arsenal Česká Lípa – Souboj o top desítku i přestřelky

V posledních dvou českolipských zápasech padlo spoustu branek. Naposledy Arsenal přehrál rezervu Hradce Králové 6:3, předtím padl na hřišti Mladé Boleslavi B 1:4. Nadcházející soupeř z Libereckého kraje doposud podával střídavé výkony.

Ty stačily na 10. příčku tabuly a nelichotivé skóre 17:26. Z MOL Cupu vyřadila Českou Lípu Chrudim, hosté otočili duel dvěma brankami v posledních deseti minutách hry. Předtím si Arsenal poradil stejným výsledkem s Turnovem.

Duel 14. kola ČFL začne v neděli už od 10:15 v areálu Městského stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Databox
Mediální partneři
Rádio Impuls Radio Blaník Liberec