FC Slovan Liberec | Béčko čeká těžká bitva, míří na hřiště čtvrtého Kladna
Menu Další Zavřít Zavřít
před 3 dny

Béčko čeká těžká bitva, míří na hřiště čtvrtého Kladna

Redakce
Liberec – Další těžká prověrka a náročný duel. B-tým narazí v sobotu na tabulkového souseda, čtvrté Kladno. Utkání 9. kola skupiny B ČFL začíná u soupeře v 16 hodin.

Slovan má za sebou v posledních týdnech dvě vyrovnané bitvy, ze kterých si odnesl bod. Minulou neděli remizoval s Benátkami nad Jizerou bez branek, předtím padl na půdě rezervy Pardubic 0:2.

„Prakticky celý zápas jsme se snažili prosadit přes soupeřův hluboký blok. Dařilo se nám to jen obtížně. Myslím, že jsme v zápase měli tak tři šance ke skórování. Na druhou stranu jsem rád, že kluci plnili velmi dobře úkoly do defenzivy včetně hry po ztrátě míče, a tak jsme ani neinkasovali,“ komentoval poslední bezbrankový duel s Benátkami Jakub Harant.

Aktuálně patří béčku v tabulce pátá příčka s 15 body a skóre 14:9. V dosavadní sezoně má Slovan čtyři výhry, tři remízy a dvě porážky. Na čele vyrovnaného pelotonu figurují aktuálně Brozany, které mají o čtyři body více než výběr trenéra Jakuba Haranta a dva zápasy k dobru.

Střelci B-týmu v sezoně

Strnad, Penner, Hadaščok, Letenay – 2
Kuľha, Kok, Kočka, Papoušek F., Nyarko, Yakubu – 1

SK KLADNO – STŘÍDAVÉ VÝHRY S PORÁŽKAMI

Kladno v posledních pěti utkáních dvakrát vyhrálo, dvakrát prohrálo a jednou remizovalo. Naposledy padlo na půdě Živanic 0:1, předtím přestřílelo Chlumec nad Cidlinou 3:2. Celek ze Středočeského kraje nasázel druhý nejvyšší počet branek z celé soutěže – 17, průměrně se tedy prosadí více než dvakrát na zápas.

Právě vstřelené branky mimo jiné vynesly Kladenským čtvrtou příčku tabulky. V minulém ročníku se oba celky v ČFL nepotkaly, A-tým se ale utkal se soupeřem v rámci 3. kola MOL Cupu. Zvítězil 2:0 po brankách Filipa Horského a Ľubomíra Tupty.

Utkání 9. kola ČFL začne v sobotních 16:00 u soupeře.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Centrum Babylon NET-SYSTEM
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal