FC Slovan Liberec | Béčko je blízko postupu do ČFL! V neděli hostí Ústí nad Orlicí
Menu Další Zavřít Zavřít
06.05.2023

Béčko je blízko postupu do ČFL! V neděli hostí Ústí nad Orlicí

Ondřej Marko
Liberec - Svěřence trenéra Petříka čeká v rámci 25. kola Divize C domácí duel s Ústím nad Orlicí. Poslední vzájemný souboj skončil remízou 1:1, budeme tentokrát brát všechny body? S třetím týmem tabulky se B-tým utká již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

Ústí nad Orlicí v letošní sezoně čtvrté nejvyšší soutěže rozhodně nezaostává. Po 23 odehraných zápasech se nachází na třetí pozici, přičemž má ještě jedno utkání k dobru. Doposud si připsalo 45 bodů se skórem 36:31. Nebezpečně jej ovšem dotahují Velké Hamry (44 bodů), Trutnov (42 bodů) a Hlinsko (40 bod).

Za posledních pět kol podlehlo pouze jednou, a to drtivě s Velkými Hamry (1:6.) Krom toho samé výhry: s Dobrovicemi (3:1), Benátkami nad Jizerou (2:1), Náchodem (2:1) a naposledy s Nový Bydžovem (2:1).

FC Slovan Liberec

Naše béčko je stále naladěno na vítěznou vlnu, na kontě má totiž osm výher v řadě. Naposledy přehrálo venku Hlinsko jasným výsledkem 3:0.

„Odehráli jsme utkání na hodně těžkém terénu, měli jsme ho ale celou dobu pod kontrolou. Předvedli jsme vysoké držení míče, dominanci na balónu a vypracovali jsme si spoustu příležitostí. Domácí hrozili především dlouhými nákopy a brejkovými situacemi, se kterými jsme si poradili. Hráči hráli zodpovědně směrem dozadu. Možná komplikace mohla být ze závaru ke konci prvního poločase, když jsme zablokovali soupeři střelu. Jinak si myslím, že jednoznačně zasloužené vítězství. Pokud by byl lepší terén, tak by nejspíš bylo utkání rozhodnuté mnohem dřív. Děkuji hráčům za přístup, kluci na hřišti odevzdali maximum. Máme osmou výhru v řadě a máme z ní hroznou radost,“ komentoval utkání trenér Josef Petřík.

Mladíci si během 24 kol vydřeli 61 bodů s výborným skórem 76:17. Do konce sezony zbývá pouhých šest duelů, přičemž druhé Benátky nad Jizerou mají 49 bodů.

Naposledy jsme se s východočeským celkem utkali venku v loňském říjnu. Naše mužstvo mělo až do konce našlápnuto k vítězství, v 80. minutě se ovšem prosadil domácí Tichý. Pro B-tým byla remíza 1:1 jednou z pouhých čtyř za celou sezonu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Naše pekárna
Mediální partneři
Hattrick rtm plus