FC Slovan Liberec | Béčko v neděli vyráží do Brozan. Prodlouží sérii bez prohry?
Menu Další Zavřít Zavřít
27.10.2023

Béčko v neděli vyráží do Brozan. Prodlouží sérii bez prohry?

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 13. kola ČFL narazí B-tým ve venkovním duelu na Brozany. Opět jej tak čeká těžký zápas s vyrovnaným soupeřem - Brozany jsou v tabulce sedmé a Slovan devátý. Podaří se naší rezervě protáhnout sérii neporazitelnosti na šesté utkání v řadě? Zápas se hraje v neděli od 14:30.

B-tým natáhl svou sérii bez prohry o další zápas, a to výhrou 3:0 nad Chlumcem nad Cidlinou. Předtím ještě remizoval s Kolínem (0:0), porazil rezervy Hradce Králové a Mladé Boleslavi (3:0 a 2:0) a nejdříve remizoval s Jabloncem (2:2).

A jak hodnotil poslední vítězné utkání trenér Jakub Harant? „Výsledek vypadá jednoznačně, vítězství se ovšem nerodilo lehce. Do 30. minuty byl náš výkon kvalitní, pak bohužel postupně uvadal. Kluci ale zápas dobře odpracovali, výborný byl zejména výkon brankáře Lukáše Hasalíka. Za stavu 0:0 chytil penaltu a za stavu 1:0 pak velkou soupeřovu šanci. Ze tří bodů máme velkou radost, nyní se musíme pořádně připravit na těžký zápas v Brozanech.”

I přes zisk tří bodů v posledním kole figuruje náš rezervní tým stále na deváté pozici s 16 body. V dohledu máme Kolín (17 bodů), Brozany (18 bodů) a Chlumec nad Cidlinou (19 bodů). Střed tabulky je tak stále více vyrovnaný. Zároveň se náš tým přehoupl do kladného skóre, 19:16. Za námi je Mladá Boleslav (13 bodů) a Přepeře (12 bodů).

Nejlepší střelci B-týmu

Olaf Kok – 4
Filip Horský - 3 
Chidera Okoh a Jan Málek - 2
Matyáš Bartoš, Jindřich Machotka, Jakub Winkler, Tadeáš Šolc, Tomáš Polyák, Ondřej Lehoczki, Jakub Hudák – všichni 1

SK Sokol Brozany

Oproti nám celek z Ústeckého kraje prohrál dva ze svých posledních pěti duelů. Nestačil na Baník Most-Souš a Jablonec, porazil však Živanice a Mladou Boleslav. V posledním kole remizoval bez vstřelené branky s Hradcem Králové.

V dosavadním průběhu České fotbalové ligy získaly Brozany 18 bodů se skórem 14:15. To znamená, že se nacházejí o dvě pozice výše, tedy na sedmém místě. Jak již bylo řečeno, nejblíže mají Chlumec nad Cidlinou s 19 body a k tomu je dohání Kolín se 17 body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Avej Vending
Mediální partneři
eFotbal Beat radio