FC Slovan Liberec | Další nová tvář pro Slovan. Náš klub posílí Santiago Eneme
Menu Další Zavřít Zavřít
14.07.2024

Další nová tvář pro Slovan. Náš klub posílí Santiago Eneme

Tomáš Honzejk
Liberec - V tomto týdnu se s novými posilami roztrhl pytel. Tou nejnovější je třiadvacetiletý ofenzivní záložník a reprezentant Rovníkové Guiney Santiago Eneme Bocari. Do Slovanu přestoupil z MFK Vyškov a podepsal smlouvu do roku 2027.

Santiago Eneme

Jedná se o 183 centimetrů vysokého hráče, který je využitelný na více útočných postech ve středu pole. Rodák z hlavního města Rovníkové Guiney, třistatisícového Malaba, nastoupil v minulé sezoně do dvaceti zápasů druhé nejvyšší české soutěže. V dresu MFK Vyškov zapsal jeden gól proti Prostějovu. Další čtyři starty přidal v MOL Cupu. Zkušenosti sbírá také v národním týmu, kde má na svém kontě i přes svůj mladý věk už 25 startů, včetně zápasů kvalifikace na Mistrovství světa. Na branku zatím ale čeká.

V předchozích letech nastupoval za rezervu francouzského celku FC Nantes. Během čtyř sezon zasáhl do 51 utkání, přičemž nejlepší ročníky prožil v letech 2021/22 a 2022/23. V první zmiňované sezoně si v šestnácti zápasech připsal pět přesných zásahů a jednu asistenci. O rok později nastoupil ke třiadvaceti duelům s bilancí tři góly a čtyři přihrávky.

Jaké jsou první dojmy Santiaga po přestupu na sever Čech? „Jsem velmi šťastný, že zde mohu být a podepsal jsem smlouvu právě ve Slovanu. Je to pro mě příležitost ukázat, jaký jsem fotbalista. Pokusím se ze sebe vydat to nejlepší. Klubu jsem vděčný za šanci, kterou mi tímto dává. Věřím v dobré výsledky Slovanu a budu dělat vše pro to, abych k nim dopomohl,“ říká nejnovější akvizice v modrobílém dresu.

Generální ředitel Jan Nezmar o nové posile:

„Jsem rád, že se nám po složitých jednáních podařilo dotáhnout transfer hráče, kterého jsme dlouho sledovali včetně zápasů za reprezentaci, kde potvrdil mezinárodní úroveň. Vyšel nám výborně v datové analýze a shodli jsme se na něm dokonce už v zimě s předchozím sportovním vedením. Je silný v kombinaci a přechodové fázi. Může hrát na více postech uprostřed pole a je využitelný ve vícero rozestaveních, což budeme chtít v zápasech využívat.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Dineva
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus