FC Slovan Liberec | Do Liberce zavítá Zbrojovka, bitva o pohárové příčky vrcholí
Menu Další Zavřít Zavřít
12.05.2021

Do Liberce zavítá Zbrojovka, bitva o pohárové příčky vrcholí

Redakce
Liberec – Poslední utkání našemu mužstvu nevyšlo podle představ, teď má ovšem šanci na reparát. Na stadionu U Nisy v pátek od 20 hodin přivítá brněnskou Zbrojovku, boje o pohárové příčky přitom přeskočily do své finální fáze. Slovan startuje před závěrečným ligovým trojbojem z šesté příčky.

Na tribuny se opět dostanete také vy – fanoušci. Pravidla zůstávají obdobná jako při utkání s pražskou Spartou, více se o nastaveném režimu i možnosti testování v partnerském centru MCU Koloseum dočtete v tomto podrobném článku.

Organizační informace: Parkoviště před umělou trávou nebude z technických důvodů přístupné veřejnosti, k parkování prosím využijte okolní ulice nebo parkoviště na cyklostezce u Energomontáží (vjezd z ulice Sokolská). Díky změně pravidel při pátečním duelu už můžete nakupovat i osobně v našem kamenném fanshopu vedle recepce. Vstup je možný pouze jednotlivě a s respirátorem. Ve fanshopu bude otevřeno od 13 hodin, stejně jako na hlavní pokladně. Dopoledne prosím nechoďte. Brány stadionu se otevřou v 19 hodin, prodej občerstvení bude zajištěn.

FC Zbrojovka Brno – Boj o záchranu

Fotbalisté z jihomoravské metropole nadále usilují o zachování ligové příslušnosti. Zbrojovka během posledních pěti kol uhrála dva body, když remizovala s Teplicemi a ostravským Baníkem. Naposledy mohutně dotahovala tříbrankovou ztrátu s Mladou Boleslaví, manko se jí však nakonec stáhnout nepodařilo a padla 2:3. Předtím nestačila také na Slovácko a Pardubice.

V tabulce patří Brnu 16. příčka, která v tuto chvíli znamená pád druhé ligy. Na 15. místě figurují Teplice, jež mají čtyřbodový náskok a lepší vzájemnou bilanci k dobru. Zbrojovku čeká kromě našeho mužstva v závěru soutěže také již jistý sestupující z Opavy a Sparta, „Skláři“ mají zase České Budějovice, Karvinou a Příbram.

Nejúspěšnějšími brněnskými střelci jsou se čtyřmi trefami Luděk Pernica, Jakub Přichystal, Antonín Růsek a Peter Štěpanovský. Ten nasbíral zároveň i dvě gólové přihrávky stejně jako Ondřej Vaněk, Pavel Dreksa a Ondřej Pachlopník. V bráně odchystal deset zápasů Martin Šustr, přičemž jednou neinkasoval. Další desítku duelů přidal Martin Berkovec, jemuž se povedlo udržet čisté konto hned čtyřikrát. K jedenácti střetnutím nastoupil Jiří Floder a bral dvě nuly.

Z hlediska historické bilance spolu oba celky nastoupí k jubilejnímu 50. utkání. V dosavadních soubojích Slovan zvítězil ve 22 případech, Brno uspělo čtrnáctkrát a třináctkrát zápas dospěl do remizového stavu. Naposledy Zbrojovka slavila tři body U Nisy 9. srpna 2009, kdy zvítězila těsně 1:0. Nejlepším střelcem vzájemných duelů se stal Michael Rabušic, který jednou pálil za soupeře do sítě Slovanu a čtyřikrát pak do branky Zbrojovky v libereckém dresu. Nejčastěji vzájemné duely končí výhrou jednoho z celků s jedinou brankou (už šestnáctkrát).

FC Slovan Liberec – Motivace trvá

Našemu mužstvu se poslední soutěžní utkání nepovedlo, když prohrálo v Ďolíčku s domácími Bohemians jednoznačně 0:3. Motivace ale stále trvá, boj o evropské poháry není rozhodnutý a pokračuje i v závěrečných kolech. Slovan drží šestou příčku tabulky, na čtvrté Slovácko ztrácí před víkendem šest bodů a na pátou Plzeň body dva.

Z posledních pěti duelů získala parta kouče Pavla Hoftycha sedm bodů, když porazila Opavu (2:0) a Mladou Boleslav (1:0), naopak nestačila na už zmiňované Bohemians a Slavii. Se Spartou Slovan remizoval v prvním domácím utkání po částečném návratu fanoušků do ochozů 2:2.

Do sestavy se bude moct vrátit Michal Sadílek, který si odpykal trest za osm žlutých karet. Naopak nucená pauza čeká Ondřeje Karafiáta, jenž nabral osmý žlutý kartonek během posledního duelu v Ďolíčku.

Utkání 32. kola FORTUNA:LIGY s brněnskou Zbrojovkou začne ve večerních pátečních hodinách, úvodní výkop je naplánován na 20 hodin U Nisy. Ti, kdo se nedostanou na stadion U Nisy, mohou duel sledovat na programu ČT sport.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Speditrans
Mediální partneři
Náš region eFotbal