FC Slovan Liberec | Dohrávka odloženého kola, ženy se v sobotu představí venku proti Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
17.10.2024

Dohrávka odloženého kola, ženy se v sobotu představí venku proti Slavii

Šimon Knopp
Liberec - Těžká prověrka čeká na liberecké fotbalistky v sobotu od 14 hodin, kdy se představí na fotbalovém hřišti v Horních Měcholupech proti Slavii. Podaří se svěřenkyním trenéra Kaisera zaskočit soupeře a odvést si ze zápasu s favoritem body? Stream z utkání bude dostupný na portálu TVCOM.

SK Slavia Praha

Slavia bezesporu patří k velkým favoritům české nejvyšší ženské soutěže a není divu. V minulém ročníku Pražanky vyhrály double, tedy nejen ligu, ale i český pohár. V obou soutěžích si vedly fotbalistky Slavie suverénně. V poháru ani jednou neinkasovaly a v lize vybojovaly první místo se ziskem 58 bodů ze 60 možných. Jejich jedinou ztrátou byla remíza 3:3 v zápase 12. kola proti Spartě.

Ovšem v tomto ročníku by se dalo říci, že Slavia na výkonnost poslední sezony zatím nenavázala. V lize ztrácí šest bodů na první Spartu (pravdou je, že mají zápas k dobru) a o druhém místě zatím rozhoduje právě vzájemný zápas se Spartou, který vyzněl lépe pro rivala sešívaných. Slavia ve venkovním prostředí prohrávala po první půli 0:2 a ani ve druhém poločasu nepřišlo zlepšení, nakonec z toho byl výsledek 1:5. V ostatních odehraných kole nejvyšší soutěže žen zatím Slavia nezaváhala. Nicméně pravdou je, že zápasy proti Slovácku (2:1) či Brnu (2:0) byly výsledkově těsnější než tomu bylo v minulé sezoně.

Fotbalistky Slavie kromě ligy nastoupily i v Lize mistryň. Los jim přiřkl turecké Galatasaray, a přestože po prvním remízovém duelu 2:2 měly pražské hráčky slibně nakročeno k postupu do skupinové fáze, nakonec se radovaly turecké fotbalistky. V odvetě hrané v Praze se Galatasaray nejprve podařilo srovnat jednobrankové manko a následně rozhodnout o postupu v prodloužení.

Vzájemná utkání

Při pohledu na vzájemná utkání mezi Slovanem a Slavií asi nepřekvapí, že je na tom lépe celek z Prahy. V posledních pěti vzájemných střetnutí se z výhry vždy radovala Slavia. Přesto nemůžeme říci, že by naše fotbalistky soupeře netrápily. V 1. kole titulové skupiny loňského ročníku se Slovaňačky dostaly proti Slavii do vedení 2:1, bohužel o něj přišly v 71. minutě a nakonec prohrály 2:4.

FC Slovan Liberec

Hráčky Liberce mají za sebou sedm odehraných kol, což je polovina základní části. Nacházejí se na čtvrté pozici se skóre 20:12 s dvoubodovou ztrátou na třetí Slovácko. Již třikrát se našim fotbalistkám podařilo vstřelit alespoň pět branek. Jednalo se o zápasy proti FC Praha (5:0), Pardubicím (6:3) a Brnu (5:0). Naopak nejhorší výsledek si připsaly v domácím zápase proti Spartě, když prohrály 0:7.

V minulém kole se Slovaňačky podruhé v sezoně představily proti celku FC Praha. Po prvním vyrovnaném poločasu dokázaly po změně stran vsítit celkem čtyři branky a nakonec vyhrály 4:1. Na seznam střelkyň se zapsaly Skálová, Surová, Kantarská a Černá. Nejlepší střelkyně Slovanu, Anna Šubrtová, se tentokrát netrefila a nerozšířila svůj šestigólový účet, který ji řadí ve srovnání s ligou v počtu branek na dělené první místo.

Pokud si nechcete ujít venkovní zápas proti Slavii, sledujte živý přenos na stránce TVCOM. Z utkání vám samozřejmě následně nabídneme i reportáž. Zápas startuje v sobotu 19. řijna od 14 hodin, hrát se bude na hřišti v Horních Měcholupech.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Rádio Impuls Crytur
Mediální partneři
Beat radio Rengl