FC Slovan Liberec | Dominik Plechatý se stává kmenovým hráčem Slovanu!
Menu Další Zavřít Zavřít
31.05.2024

Dominik Plechatý se stává kmenovým hráčem Slovanu!

Šimon Knopp
Liberec - V minulém týdnu byla představena nová klubová identita včetně loga, oznámen nový trenér a je zřejmé, že na fanoušky Slovanu čeká v následující sezoně mnoho změn. Přesto něco zůstane při starém. I v dalších letech bude totiž oblékat dres Slovanu obránce Dominik Plechatý, který dosud působil v Liberci na hostování ze Sparty a nyní přestupuje do Slovanu. Pětadvacetiletý stoper podepsal pod Ještědem smlouvu do roku 2027.

Dominik Plechatý, který oslavil v dubnu své 25. narozeniny, se stává po třech sezonách v Liberci kmenovým hráčem Slovanu a přestupuje z pražské Sparty. „Jsem tady už pomalu tři roky. Vytvořil jsem si vztah ke klubu a nechtělo se mi odtud, mám to tu hrozně rád. Kabina je tady super a doplňuje to i skvělý realizační tým. Jsem rád, že mi Liberec dává důvěru, i když jsem poslední rok nehrál. Věřím, že ji co nejdříve splatím,“ hlásí po podpisu nové smlouvy do roku 2027 Dominik Plechatý.

Někdejší mládežnický reprezentant v lize posbíral již 99 startů, z toho 53 bylo v libereckém dresu. Jeho kariérní posun přibrzdil začátek poslední sezony, kdy musel ve třetím kole proti Bohemians předčasně střídat kvůli přetržení kolenních vazů. „Vzpomínám na to nerad. Ale musím říct, že mi to i na jedno stranu pomohlo. Srovnal jsem si v hlavě věci, kterých jsem si dříve nevážil... Myslel jsem si, že budu zpět do osmi měsíců, ale nakonec jsem raději ještě po dohodě počkal. Možná je to i dobře, že budu do nové sezony stoprocentně připraven,“ říká mladý obránce.

Jak se těší Dominik Plechatý na novou sezonu a s jakými ambice do ní se Slovanem vstoupí? „Musím říct, že se strašně těším. Devět měsíců bez fotbalu je nepříjemné, jako když dítěti vezmete hračku. O to více mám motivaci a těším se na to, abychom byli úspěšní a já byl zdravý. Věřím, že příští sezona bude určitě úspěšnější než tato, a že se budeme prát o poháry a přední příčky.“

Dominikovi přejeme ve Slovanu hodně štěstí!


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Eurovia
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna