FC Slovan Liberec | Jak si vedli hráči Slovanu na hostování?
Menu Další Zavřít Zavřít
04.06.2022

Jak si vedli hráči Slovanu na hostování?

Šimon Knopp
Liberec - Přestože se nám pomalu blíží začátek přípravy na novou sezónu, v tomto článku se vrátíme ještě do té předchozí. Podíváme se, jak si vedli mladí fotbalisté Slovanu, kteří působili v jarní části na hostování v druholigových klubech. Jmenovitě se jednalo o Dominika Gembického, Ondřeje Lehoczkého, Marka Bínu a Lukáše Hasalíka. Nezapomeneme ani na Kamsa Maru a Filipa Nguyena, kteří z Liberce odcházeli na hostování s opcí.

Gembického forma v Příbrami

Dominik Gembický strávil půl roku na hostování v druholigové Příbrami. Od svého příchodu se velmi rychle začlenil do týmu a nastoupil do všech 14 utkání. Ve dvanácti z nich začínal dokonce v základní sestavě. Posbíral celkem 930 minut a připsal si cenné zkušenosti. Dokázal se dokonce i dvakrát gólově prosadit, a to sice proti Dukle a Líšni. K tomu přidal tři gólové asistence. S Příbramí nakonec zakončil sezónu na 13. místě se sedmi bodovým náskokem na sestupové příčky.

Třinecká jednička aneb Lukáš Hasalík

Brankář Lukáš Hasalík strávil na hostování v Třinci celou sezónu. Sice nejprve začínal spíše na laviččce, ale ke konci ligového ročníku si svými výkony řekl o post jedničky a svého kolegu do branky nepouštěl. Hasalík naskočil do 17 zápasů a odchytal 1493 minut. Třinci pomohl ke čtrnácté příčce a udržení ve druhé lize celkem čtyřmi čistými konty.

Druholigové zkušenosti Bíny a Lehoczkého

Dvojice Bína a Lehoczki taktéž sbírala zkušenosti ve druhé lize. První jmenovaný v dresu Varnsdorfu naskočil do 7 zápasů, v nichž odehrál přes 300 minut. Gólově se prosadit nedokázal.

Jeho kolega Lehoczki působil ve Vlašimi, s kterou bojoval o postup do první ligy. Dostával možnosti spíše z lavičky, nastoupil do 12 zápasů a připsal si 336 minut ve vlašimském dresu.

Působení Kamsa Mary a Filipa Nguyena

Brankář Filip Nguyen působil tuto sezonu na hostování ve Slovácku, kde si vydobyl post jedničky. Na jaře se však potýkal se zdravotními problémy a neodchytal všechny zápasy, byl ale u zisku první pohárové trofeje pro klub z Uherského Hradiště. Ovšem do Slovanu se již nevrátí, protože Slovácko na něj uplatnilo kupní opci, která byla součástí hostování.

Kamso Mara strávil sezonu v celku Beitar Jeruzalém a zasáhl tam do šestnácti ligových duelů. Izraelský klub na něj opci neuplatnil a o jeho dalším působení se bude jednat.

K situaci ohledně těchto i dalších hráčů se v tomto článku po sezoně vyjadřoval i sportovní ředitel Zdeněk Koukal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Niosport
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl