FC Slovan Liberec | Liga pokračuje, Slovan v pátek hraje v Brně
Menu Další Zavřít Zavřít
21.01.2021

Liga pokračuje, Slovan v pátek hraje v Brně

Ondřej Marko
Liberec – FORTUNA:LIGA pokračuje v nastoleném tempu, do konce měsíce má náš tým na programu hned tři utkání. V tom dalším vyrazíme v rámci 16. kola na východ republiky do Brna, se kterým se utkáme poprvé od září 2018. Výkop je na Městském fotbalovém stadionu Srbská naplánován na pátek od 18:00.

FC Zbrojovka Brno – Čtyři body z posledních pěti zápasů

Brno se v posledním duelu utkalo se svým tabulkovým sousedem, Mladou Boleslaví. Náš soupeř vstoupil do utkání lépe, skóre otevřela nová brněnská akvizice, z Plzně hostující Luděk Pernica. Ve druhé části však měla vítězství na dosah Mladá Boleslav, nejenže srovnal Matějovský, druhý gól mladoboleslavských byl odvolán až po kontrole videorozhodčím. Záchranářský souboj tak vítěze nenašel, trenér Dostálek byl ovšem spokojený i s jedním bodem.

Brno momentálně figuruje na 16. místě v tabulce s deseti body. Stejně má i Mladá Boleslav a Příbram. Zajímavostí také je, že stejný počet bodů získalo Brno doma i venku. Například my máme poměr více než dvojnásobný (15:7). V letošním ročníku zvítězilo Brno doma pouze jednou, a to v prosinci nad Slováckem (2:1).

Naposledy jsme se Zbrojovkou hráli v září 2018 v 3. kole MOL Cupu, v sezóně, která následovala po sestupu Brna do druhé ligy. Utkání jsme zahájili velmi dobře, hned ve druhé minutě jsme skórovali a tento stav udrželi až do konce. S moravským celkem jsme se v nejvyšší soutěži utkali dohromady 46x a nejčastějším výsledkem bylo 1:0, a to v 16 zápasech. Brnu bude mimo jiné chybět záložník Fousek, který si musí odpykat trest za žluté karty.

Nejzajímavější změny v kádru Zbrojovky Brno

Luděk Pernica (hostování), Plzeň –> Brno
Jiří Texl (hostování), Olomouc –> Brno
Timotej Záhumenský (volný hráč), Nitrac –> Brno
Jan Koudelka (návrat z hostování) Brno –> Prostějov

FC Slovan Liberec – Do nového roku s domácí remízou

Náš tým zahájil rok 2021 domácím duelem s pražským týmem Bohemians. Nejdříve jsme byli lepším celkem a skórovali již ve 13. minutě. Ovšem v druhém poločase se karty obrátily a hosté dokázali ke konci zápasu vyrovnat. Stále nás alespoň Bohemians doma v lize neporazili.

I díky jednomu bodu jsme se v tabulce posunuli o dvě místa, z osmého na šesté. Tabulka je i nadále velice vyrovnaná, mezi pátým a jedenáctým místem je rozdíl pouhých dvou bodů. Shodně bodů, tedy 22, má kromě nás i Ostrava, dále Olomouc a Pardubice, ty ale mají odehraný o zápas více. Na čtvrté Slovácko nám chybí pět bodů, avšak také i jedno utkání.

Venku Slovan zatím dvakrát zvítězil, jednou remizoval a třikrát prohrál. Poslední venkovní duel byl před Vánoci na Letné, kde jsme remizovali 1:1. Do pátečního zápasu už bude moct nastoupit i Michal Sadílek, který měl minule stopku kvůli žlutým kartám.

Výkop je naplánován na páteční 18. hodinu. Hraje se stále bez diváků, ale zápas bude tentokrát přenášet volně dostupná stanice ČT 2. Přenos se studiem začne v 17:40. Na stanici ČT SPORT bude navíc v pátek od 8:35h vysílán pořad „Studio fotbal: Extra“, kde bude mimo jiné i zajímavý rozhovor s naším Mariosem Purzitidisem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region