FC Slovan Liberec | Liga pokračuje! Slovan v sobotu přivítá Viktorii Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
19.10.2023

Liga pokračuje! Slovan v sobotu přivítá Viktorii Plzeň

Šimon Knopp
Liberec - Po posledním domácím duelu proti Slavii se představí na stadionu U Nisy další silný soupeř. V sobotu v rámci 12. kola nejvyšší české soutěže nastoupí Slovan proti Plzni, které v tabulce patří třetí místo. Dokáží svěřenci trenéra Luboše Kozla favorita zaskočit? Hrát se bude od 15 hodin, ale fanzona bude otevřena již od 13:30.
Online prodej vstupenek

FC Viktoria Plzeň - suverénní Evropa i povedená domácí scéna

Fotbalistům ze západu Čech se zatím v letošní sezoně daří. Prohráli pouze dva zápasy, a to když v prvním kole nestačili na Teplice (0:1) a následně v desátém kole prohráli těsně se Spartou (1:2). Úctyhodná je především jejich ofenzivní bilance. Plzeňští totiž v posledních pěti zápasech vstřelili 19 branek. Výrazně tomu přispěly výhry 7:1 nad Zlínem a 6:2 nad Pardubicemi.

Kromě ligové scény se Plzni daří i v dalších fotbalových soutěžích. V Evropské konferenční lize vede skupinu C s plným bodovým ziskem, poradila si totiž s Ballkani (1:0) i Astanou (1:2). V MOL Cupu zase dokázali svěřenci trenéra Koubka postoupit bez větších problémů do osmifinále, kde narazí na Sigmu Olomouc. Ve třetím kole totiž jednoznačně porazili Mariánské Lázně 10:0.

Tahounem Plzně v této sezoně je bezesporu útočník Rafiu Durosinmi, který nastřílel již šest branek a je nejlepším střelcem týmu. Navíc je platný i v přihrávkách do šancí. Posbíral totiž pět asistencí, stejně jako záložník Lukáš Kalvach. Nebezpeční jsou i Pavlové Šulc a Bucha. První jmenovaný posbíral šest kanadských bodů a druhý má na kontě čtyři gólové trefy. Jedničkou v bráně je Jindřich Staněk, který se ovšem v posledním ligovém zápase s Jabloncem zranil a jeho start je minimálně nejistý. Plzeň bude postrádat i dlouhodobě zraněného Pernicu a Havla.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy najdete v tomto článku.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - čekání na výhru a těsná prohra se Slavií

Liberečtí fotbalisté, na rozdíl od Plzně, příliš šťastné období z hlediska výsledků neprožívají. Na výhru totiž čekají již šest ligových zápasů. Naposledy nestačili na silnou Slavii, se kterou doma vedli dokonce o dvě branky. Jedním z rozhodujících okamžiků byla chybně nařízená penalta ve prospěch hostů, která jim nabídla možnost k obratu na konečných 2:3.

Pro situaci v tabulce to znamená, že Slovanu patří 11. příčka s deseti body. V těsném závěsu jsou České Budějovice (stejný počet bodů) a Pardubice (o jeden bod méně). Na šestý Baník se ztráta prohloubila již na osm bodů.

Během reprezentační přestávky se čtveřice hráčů z liberecké mužstva vydala na srazy národních týmů. O koho se jednalo a jak se jim dařilo, si můžete přečíst v článku zde. Zbytek týmu poctivě trénoval a zároveň sehrál i přípravné utkání proti polskému mužstvu MZKS Chrobry Głogów, které Liberec vyhrál 4:0. Dvakrát se trefil Okoh a po jedné brance přidali i Rabušic a Lexa. Reportáž z utkání naleznete zde.

Během reprezentační přestávky doléčovalo hned několik hráčů drobná zranění z předchozích kol. Věřme, že na sobotní duel už budou připravení a jedinou absencí bude dlouhodobě zraněný Dominik Plechatý. Kvůli disciplinárním trestům nebude chybět nikdo.

Zápasy mezi Plzní a Slovanem v poslední době končily vždy těsným výsledkem. Hned třikrát z pěti posledních vzájemných duelů bylo skóre o jednu branku. Minulé dva domácí zápasy Liberce skončily shodně 0:1. Když se oba celky střetly naposled, z výhry 2:1 se radovala Plzeň, jediný náš gól vsítil Ľubomír Tupta.

Buďte na sobotní zápas připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin. Rovněž se můžete těšit na fanzonu, která začíná devadesát minut před zápasem, tedy od 13:30. Čeká na vás spousta dobrého jídla a pití, ale i soutěže o zajímavé ceny a možnost dostat se o přestávce na hrací plochu. Kompletní program naleznete zde.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan zaskočí favorita a bude proti Plzni bodovat? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Nisa Liberec
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna