FC Slovan Liberec | Musíme takhle bojovat i v dalších zápasech, říká po Plzni Červ
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2023

Musíme takhle bojovat i v dalších zápasech, říká po Plzni Červ

Adam Žatečka
Liberec - Po reprezentační přestávce se pod Ještěd opět vrátil ligový fotbal. K Nise přijela plzeňská Viktoria. Ve středu pole ale vládl Lukáš Červ, který svedl spoustu těžkých soubojů. Čtyři minuty před koncem dokonce přidal i gól. Velkou mírou se tak podílel na sobotní výhře nad Plzní 3:0. Poté odpovídal na dotazy novinářů.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Jsme moc rádi, že jsme to zvládli za tři body. Před zápasem jsme si říkali, že chceme hlavně vyhrát, potom víme, že můžeme hrát i fotbal, ale hlavní bylo to zvládnout. Dali jsme první gól a pak bylo velice důležité, že jsme proměnili ten brejk. Přeci jenom byla Plzeň více na balónu. Pak už si myslím, že jsme to v pohodě dohráli.

Spadlo z vás teď to čekání na výhru?

Jo, spadlo, ale je to jedna výhra po šesti kolech. Nebylo to úplně jednoduché na psychiku, když jsme třeba zápas dobře rozehráli a pak jsme to ztratili. Snažili jsme se být pozitivní a dobře si nastavit hlavu. Myslím, že musíme stále pracovat. A jít s tím i do zápasů s jinými soupeři.

Dnes nevypadal plzeňský gólman Marián Tvrdoň úplně jistě, chtěli jsme toho využít?

Asi bych neřešil jestli vypadal nebo nevypadal jistě, spíš jsem řešil třeba slunce, když jsem věděl, jak to vadilo mně v první půli. Skoro jsem nerozeznal spoluhráče a protihráče, takže jsem spíš počítal s tím, že mu to může vypadnout, jako u toho mého gólu, proto jsem dobíhal. Trenér nám říkal, že nechytá Staněk jakožto jednička, takže jsme si řekli, že nebude tolik rozehraný a že to máme zkoušet, což vyšlo.

Co spolupráce mezi tebou a Janem Žambůrkem?

My jsme se Žambym (Jan Žambůrek pozn. red.) velice dobří kamarádi i mimo hřiště. Ze začátku to ve hře asi nebylo úplně dobré, museli jsme si něco říct, i na tréninku, protože jsme oba docela horké hlavy. Potřebovali jsme si vyříkat, co a jak od druhého můžeme čekat. Říkali jsme si, že málo mluvíme, že to pak může být lehčí. A myslím, že dneska se to potvrdilo, když si jeden pomůžeme mluvením, tak to pak vypadá jako celek, a to je nejdůležitější.

Věříš, že se teď budete posouvat tabulkou?

Doufáme, že ano. Tam, kde jsme v tuhle chvíli, být nechceme. Teď jsme hráli jeden zápas, za týden jedeme na Slovácko a musíme do toho jít stejně jako proti Plzni. Chceme bojovat od první do poslední minuty.

Co jsi říkal na diváckou kulisu?

Já osobně to na hřišti hodně vnímám. Dokáže mě to pozitivně nabudit. Cítili jsme to a doufáme, že fanoušci budou chodit a my se je budeme snažit odměnit výkonem a vítězstvím.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Vavruška Hanke
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls