FC Slovan Liberec | Ligový fotbal je zpět! Slovan přivítá v neděli večer pražské Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
dnes

Ligový fotbal je zpět! Slovan přivítá v neděli večer pražské Bohemians

Tomáš Honzejk
Liberec - Po třítýdenní pauze zaviněné nejprve reprezentační přestávkou a následně ničivými povodněmi se o víkendu opět odehraje kompletní kolo Chance Ligy. V něm bude Slovan hostit klokany z Vršovic, tedy celek Bohemians Praha 1905. Výkop je naplánován na neděli 22. září od 18:30.

Organizační informace:

Před zápasem se můžete opět těšit na bohatou fanzonu s programem od 17 hodin. Chybět nebude ambasador klubu, streamer Agraelus, společně s parťákem Radovanem a také široká nabídka občerstvení. Více se dočtete v tomto článku.

Vstupenky na nedělní utkání proti Bohemians, které začíná v 18:30, jsou v online předprodeji za zvýhodněnou cenu na odkazu zde a dostupné budou i v neděli na pokladnách. Rovněž připomínáme, že online bulletin bude dostupný v den zápasu v naší mobilní aplikaci Slovanu, pokud ji nemáte stále staženou, můžete učinit na odkazu zde.

Veškeré praktické informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v aktualizovaném článku zde.

Bohemians Praha 1905

Bilance v lize

Klokani zatím mají velice podobnou bilanci jako naše mužstvo, když v sedmi utkáních dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali a třikrát odešli poražení. Celkově tedy získali osm bodů a jen díky horšímu skóre (6:7) se nacházejí o příčku níže než Slovan. Naposledy zvítězili v 5. kole, konkrétně 17. srpna na půdě Karviné, kterou vyloupili 2:1. Následně stejným výsledkem podlehli doma Jablonci a naposledy si připsali bezgólovou remízu v Českých Budějovicích.

Poslední zápas

Jak už bylo zmíněno výše, zelenobílý celek naposledy remizoval s posledním týmem tabulky 0:0. Domácí České Budějovice tak získaly první bod v tomto ročníku. Pro Bohemians se naopak jednalo rozhodně o ztrátu. Trenér Jaroslav Veselý tehdy okomentoval dělbu bodů takto: „Naplnil se předpokládaný scénář. Od porážky s Pardubicemi volí Dynamo hru z hlubokého bloku a hrají na rychlé protiútoky, případně standardní situace. Obranný val se nám bohužel nepovedlo dobýt. Ze šestnácti střel je jen jedna na branku, v čemž vidím hlavní důvod. Pokud netrefíte bránu, nedáváte ani šanci k nějakému odrazu. Pozitivum je alespoň ten získaný bod. Takové zápasy jsme tu dokázali i prohrát.“

Kádr Bohemians

V posledním utkání nemohli trenéři kvůli zranění využít Martina Dostála, Martina Hálu, brankáře Michala Reichla s Romanem Valešem a Jana Vondru. Je otázkou, jestli se některý z těchto hráčů stihl během třítýdenní pauzy uzdravit. Nejlepším střelcem Klokanů je navrátilec Abdalláh Júsuf Hilál. Bahrajnský útočník, který oblékal i liberecký dres, dosud zaznamenal tři přesné zásahy. K tomu přidal také jednu asistenci a se čtyřmi kanadskými body vévodí i klubové produktivitě. V brance se zatím vystřídali Michal Reichl a Lukáš Soukup. První zmíněný gólman odchytal čtyři duely, druhý tři. Jediné čisté konto Bohemians udržel Reichl.

Historická bilance

Liberec se utkal se zelenobílým celkem z Vršovic dohromady čtyřiačtyřicetkrát. Z toho 21 zápasů vyhrál Slovan, 12 skončilo remízou a jedenáctkrát se radovali Klokani. Nejčastější výsledek je 1:0 (9x). Naše mužstvo se však naposledy radovalo z výhry před více než dvěma lety, konkrétně 11. září 2022, když vyhrálo v Ďolíčku 2:0. Na jaře předminulé sezony si ´Bohemka´ vzala venkovní výhru zpět (3:1) a v loňské sezoně jsme doma padli ve 3. kole těsně 0:1 a v 17. kole, hraném v prosinci, remizovali v Praze 0:0. Je tedy nejvyšší čas sérii tří zápasů bez výhry ukončit.

FC Slovan Liberec

Bilance v lize

Stejně jako náš příští soupeř má Slovan na kontě dvě výhry, stejný počet remíz a tři porážky. Vstřelili jsme však o tři góly více a o jeden více inkasovali (9:8). Se ziskem osmi bodů se prozatím nacházíme na desátém místě tabulky. Na čtvrté místo je ale ztráta pouze tříbodová. Výhru slavili naposledy svěřenci Radoslava Kováče také v pátém kole, když doma porazili Pardubice 3:0. Následně prohráli v Ostravě 0:2 a doma remizovali s plzeňskou Viktorií 1:1.

Poslední zápas

A právě utkání hrané 1. září si připomeneme podrobněji. Liberec předváděl proti Plzni více než sympatický výkon, ale gól v úvodních šancích nevstřelil. Pak mužstvo podržel skvělými zákroky brankář Bačkovský. Plzeň se poprvé prosadila ve 39. minutě, ale VAR gól odvolal kvůli ofsajdu. První regulérní branka tedy přišla v 67. minutě, kdy brankář Tvrdoň podcenil centr z kopačky Marka Ichy. Plzeň však po osmi minutách srovnala zásluhou Matěje Vydry. Do konce utkání už další branka nepadla, a tak si oba celky odnesli ze vzájemného souboje bod. Další den vydala komise rozhodčích stanovisko, že naše mužstvo mělo na začátku zápasu kopat penaltu za ruku Cadua v pokutovém území. Naopak Aziz Kayondo měl být v závěru vyloučen za držení na unikajícího Erika Jirku.

Stav kádru

Trenér Kováč už bude moci využít služeb křídelníka Ahmada Ghaliho, kterému LFA odpustila polovinu dvouměsíčního trestu za podklouznutí a zranění Jana Kalabišky v zápase s Pardubicemi hraného 18. srpna. Nejistý je však start Dominika Plechatého, Michaela Rabušice a Christiana Frýdka kvůli různým typům zranění. Nejlepším střelcem modrobílých je dvougólový Michal Hlavatý. Kreativní záložní nasbíral také stejný počet přihrávek a se čtyřmi body je tahounem mužstva. Zatím všech sedm zápasů odchytal Hugo Jan Bačkovský a připsal si v nich jedno čisté konto.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Bohemians v domácím prostředí porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Auto Koutek Liberecký kraj
Mediální partneři
Beat radio Náš region