FC Slovan Liberec | Luka Kulenović přestupuje do nizozemského klubu Heracles Almelo
Menu Další Zavřít Zavřít
29.07.2024

Luka Kulenović přestupuje do nizozemského klubu Heracles Almelo

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Chorvatský útočník s bosenskými kořeny narozený v Kanadě se loučí se Slovanem a přestupuje do nejvyšší nizozemské soutěže. Za náš klub odehrál celkem třicet ligových zápasů, v nichž se sedmkrát prosadil a dvakrát na gól asistoval, v minulé sezoně byl nejlepším střelcem týmu.

Luka Kulenović přicházel do Slovanu v červenci 2023 z bosensko-hercegovinské Premijer ligy, kde působil v klubu FK Sloga Meridian z města Doboj. Hned zkraje uplynulé sezony 2023/24 na sebe výrazně upozornil ve druhém kole, když skóroval do sítě Mladé Boleslavi. Na premiérovou soutěžní trefu navázal podzimní šňůrou tří zápasů s gólem nebo třeba dvěma brankami z vítězné bitvy s plzeňskou Viktorií.

V libereckém dresu nakonec odehrál rodák z kanadského Toronta 30 ligových zápasů s bilancí sedmi branek a dvou gólových nahrávek. Do dalších dvou utkání naskočil také v MOL Cupu.

„O Luku byl za poslední zhruba měsíc a půl velký zájem od různých klubů mimo Českou republiku. Kombinace Lukových osobních ambicí a jeho zdravotního stavu, kdy to v tuto chvíli vypadalo, že by stejně významnou část podzimu nebyl k dispozici, nás nakonec přesvědčila tento transfer za pro klub příznivých podmínek zrealizovat,“ říká k přestupu generální ředitel Slovanu Jan Nezmar a dodává: „Lukovi děkujeme za působení v našem klubu a přejeme mu hodně úspěchů v budoucnu.“

„Vážím si toho, co pro mě klub udělal. Znamená to pro mě hodně,“ ohlíží se Kulenović za angažmá. „Bohužel jsem přišel zraněný a odcházím zraněný, což je něco, co mě mrzí. Nezahraji si ten poslední zápas pro fanoušky,“ pokračuje 24letý útočník. Právě kvůli zdravotním komplikacím neabsolvoval kompletní zápasovou část přípravy před startem Chance Ligy a ani úvodní duely s Karvinou a Olomoucí.

„Udála se řada změn, budoucnost klubu vypadá zářně a očekávám jen samé dobré věci. Bohužel takový je fotbal. Vím, že jsem v poslední sezoně občas hledal formu, někdy jsem nedával góly a přišel tlak, rád bych ji v budoucnu stabilizoval. Chtěl bych klubu a fanouškům ještě jednou poděkovat za to, že nás a mě podporovali každý zápas,“ uzavírá.

Další utkání za Slovan již kanadský rodák s bosensko-chorvatskými kořeny nepřidá, přestupuje do klubu Heracles Almelo.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
RR group service s.r.o A net
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna