FC Slovan Liberec | Na domácím stadionu se v pátek utkáme s Pardubicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
25.02.2021

Na domácím stadionu se v pátek utkáme s Pardubicemi

Ondřej Marko
Liberec – Po utkání v Karviné nás čeká další ligový zápas, tentokrát však na domácí půdě. V pátek dorazí na stadion U Nisy ligový nováček Pardubice. S východočeským klubem jsme se naposledy utkali v září, kdy jsme mu v Ďolíčku podlehli 0:3. Napravíme tento výsledek? Výkop je naplánován na páteční 18. hodinu.

FK Pardubice – Vyrovnaná jarní bilance

Východočeský klub má v jarní části ligy aktuálně vyrovnanou bilanci. Od ledna odehrál šest zápasů, v nichž třikrát vyhrál a třikrát prohrál. Letošní rok zahájil prohrou s Českými Budějovicemi. Poté prohrál s Plzní, nicméně již v 30. minutě dostal červenou kartu stoper Šejvl. Na to navázal dvěma výhrami (Příbram a Teplice) a poté na Slavii podlehl 0:3.

Poslední utkání sehráli Pardubičtí minulou sobotu v Ďolíčku, kde hrají domácí zápasy, s Baníkem Ostrava. Vyrovnaný duel otevřel brankou 37letý záložník Pardubic Jeřábek. Ve druhé půli přidal Čihák druhou branku, na kterou Ostrava odpověděla hned za dvě minuty. V dramatickém závěru přidal poslední branku domácích Huf a na finálním výsledku již nic nezměnila branka Ostravy z 91. minuty. Pardubice zvítězily 3:2.

Svěřenci trenéra Krejčího se po 20 odehraných duelech nacházejí na sedmé příčce. Ve velmi těsném středu tabulky mají kolem sebe Olomouc, na kterou mají jednobodový náskok a Plzeň, se kterou mají shodně bodů. Na elitní šestku ztrácejí pouhých pět bodů. Ovšem zároveň jsou jediným klubem z první desítky, který má záporné skóre (20:24).

Nejlepším letošním střelcem Východočechů je David Huf. Trefil se šestkrát, což je čtvrtá nejvyšší hodnota v lize. Stejný počet branek zaznamenal i náš Jhon Mosquera, ten má však ještě o asistenci navíc, celkem dvě. Druhým nejlepším střelcem je Emil Tischler se třemi zápisy a nejvíce asistencí má obránce Michal Surzyn, který je zároveň třetím nejlepším střelcem (3+2).

Nejzajímavější změny v kádru Pardubic

Filip Čihák, Plzeň –> Pardubice
Michal Surzyn, Olomouc –> Pardubice
Lukáš Hušek (návrat hostování), Pardubice –> Sparta
Emil Tischler, Slovácko –> Pardubice

FC Slovan Liberec – Střelecká forma Rondiće

Minulou neděli jsme v rámci 20. kola hráli v Karviné. Skóre utkání otevřel bosenský útočník Imad Rondić, který se trefil už čtyřikrát z posledních pěti duelů. Vedení jsme bohužel dlouho neuhájili, soupeř o tři minuty později vyrovnal. Zápas na těžkém terénu byl celkově poměrně vyrovnaný, oba celky vyslaly stejný počet střel. Nám se i přes další četné šance nepodařilo skórovat, a tak jsme remizovali 1:1.

Náš tým se v tabulce nachází velmi blízko našeho pátečního soupeře. Jsme na páté pozici a náš náskok jsou pouhé dva body. Na čtvrté příčce se momentálně nachází Jablonec, jenž bude v sobotu hrát s Opavou. Zajímavostí je, že náš tým dostal v letošní sezoně pouze 18 branek, což je druhý nejnižší počet v lize. Shodně má i Slovácko a méně dostala pouze Slavia (12).

Poslední naše vzájemné utkání nedopadlo tak, jak bychom si přáli. Bylo to v zářijovém pátém kole, kdy jsme se vydali do pardubického exilu v Ďolíčku. V prvním poločase se Pardubice trefily hned dvakrát, a to díky Tomlovi a Pfeiferovi. Naše velmi pozměněná sestava nezvládla nijak odpovědět a ve druhé části ještě přidal finální branku Hlavatý z penalty. Zajímavostí může být, že všichni tři střelci se trefili v letošním ročníku právě jednou, a to proti nám.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Realmont
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl