FC Slovan Liberec | Nguyen: Výkonu chybělo tempo, zápas musíme hodit za hlavu
Menu Další Zavřít Zavřít
20.09.2020

Nguyen: Výkonu chybělo tempo, zápas musíme hodit za hlavu

Redakce
Liberec - Souboj s Karvinou skončil remízou (1:1), hosté vyrovnali v 90. minutě. Jak zápas čtvrtého kola viděl brankář Filip Nguyen a co říká na formu Jhona Mosquery, který vstřelil čtvrtý gól v sezoně. „Jhon je super kluk. Myslím, že je v Liberci spokojený. Padá mu to tam a doufám, že mu forma vydrží," komentoval brankář našeho mužstva.

Co na zápas s Karvinou říkáš?
Věděli jsme, že půjde o bojovné utkání. Nejdůležitější bylo se poprat s únavou a přechodem z umělé trávy. Naštěstí se nám podařilo dát gól a dál to bylo jen o tom, jestli výsledek ubráníme. Bohužel se ze skoro poslední akce hostům podařilo skórovat a duel nakonec skončil 1:1.

K vidění nebyl tak ofenzivní výkon jako obvykle, chyběly síly?
Projevil se na nás asi čtvrtek. Výkonu chybělo tempo, bylo to z naší strany hodně pomalé, což nám obecně nevyhovuje. Prvnímu poločasu chyběly šance, což možná bylo způsobené i Evropskou ligou, ale na to se nechceme vymlouvat.

Hostům se podařilo vyrovnat v 90. minutě, jak jsi situaci viděl?
Karviné nezbývalo nic jiného, než nakopávat balon. Papodopulos vyhrával hlavy, přišly náhodné odrazy a stoper soupeře mi nakonec na dlouhou nohu míč vypíchl. Takový smolný gól, ale hosté si šli za vyrovnáním a možná si ho i vysloužili.

Už počtvrté v sezoně skóroval Jhon Mosquera. Jaký je v kabině?
Jhon je super kluk, má českou manželku, takže umí dost česky, což mu příchod usnadnilo. Myslím, že i on je v Liberci spokojený, padá mu to tam. Doufám, že mu forma vydrží.

Ve čtvrtek hrajeme v Rumunsku, budete těžké přepínat zase zpátky na jinou soutěž?
Cíl je jasný. Chceme postup a nic jiného. Další předkolo bychom pak hráli doma, což je skvělé. Musíme hodit duel s Karvinou za hlavu a přepnout. Věřím, že se nám to povede.

Sledovali jste předchozí duel FCSB?
Osobně jsem ho sledoval. Ale stejně nevíme, co se může stát. Klub může mít další nemocné, nebo by mohli mít i uzdravené. Koupili nového brankáře a nového hráče, takže to bude těžké, nesmíme nic podcenit. Domácí budou stále favoriti, nečeká nás určitě nic lehkého.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Databox
Mediální partneři
rtm plus Hattrick