FC Slovan Liberec | Nováček v útoku: ze Slovenska přichází Lukáš Letenay
Menu Další Zavřít Zavřít
03.01.2024

Nováček v útoku: ze Slovenska přichází Lukáš Letenay

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Dvaadvacetiletý slovenský útočník Lukáš Letenay přichází pod Ještěd na přestup ze slovenského Púchova. 190 cm vysoký hráč podepsal ve Slovanu dlouhodobou smlouvu.

Lukáš Letenay se narodil 19. dubna 2001 v Bratislavě a v dorosteneckém věku byl členem slovenských mládežnických výběrů. První zkušenosti v seniorském fotbalu nabíral v trenčínském dresu, odkud na začátku minulého roku zamířil na hostování a posléze na přestup do druholigového Púchova, kde během loňského podzimu nastřílel v patnácti duelech patnáct branek.

„Jsem moc šťastný, že mi Slovan dal tuto šanci a jsem rád, že se posouvám do takového velkého českého klubu. Jsem plný očekávání a doufám, že pomůžu já Slovanu i klub mně, “ řekl Lukáš po podpisu smlouvy.

Nováček v týmu už ve středu odpoledne absolvoval první trénink s novými spoluhráči. „Myslím si, že ten přechod můžu zvládnout, i s pomocí spoluhráčů a trenérů. Kabina je tu super, už od prvního tréninku cítím dobrou atmosféru,“ pochvaloval si.

Jednoho z nových spoluhráčů navíc zná z předchozího působiště. „V Trenčíně jsem hrál s Ahmadem Ghalim, známe se dobře,“ prozradil Letenay.

Ať se ti v Liberci daří, Lukáši!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj iQLANDIA
Mediální partneři
Náš region rtm plus