FC Slovan Liberec | Penner po Budějovicích: Jestli chceme hrát v TOP 6, tak tyto zápasy nemůžeme ztrácet
Menu Další Zavřít Zavřít
13.04.2024

Penner po Budějovicích: Jestli chceme hrát v TOP 6, tak tyto zápasy nemůžeme ztrácet

Martin Soukup
České Budějovice/Liberec - Po neuspokojivém výsledku 2:3 na Střeleckém ostrově odpovídal na dotazy novinářů zraněný Nicolas Penner. “Nacentroval jsem míč a ucítil, jak mi prdlo v zadním stehenním svalu,” popisoval své zranění. “Snad budu co nejdříve ready,” doplnil dvaadvacetiletý záložník.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Myslím si, že jsme do prvního poločasu vstoupili dobře. Z první šance jsme dali gól. Poté jsme hráli také dobře, ale postupem času jsme odešli od naší hry. Předali jsme hru Dynamu, které nás pak tlačilo a mělo šance a nějaké závary před naší brankou. Potom jsem se zranil, takže gól na 1:1 jsem neviděl. Druhý poločas si myslím, že to bylo na obě strany stejné. Následně však po Alliho (Wale Musa Alli) úniku dalo Dynamo druhý gól. Na konci zápasu jsme ještě zvládli vyrovnat, ze špatné defenzivy jsme ale dostali třetí gól a nedokázali jsme na to odpovědět.

Vrátil ses do pro tebe známého prostředí. Byl to pro tebe speciální zápas?

Vždycky je speciální, když hrajete proti svým bývalým spoluhráčům. Těšil jsem se sem, chtěl jsem si zápas užít. Bohužel jsem se zranil, ale to je fotbal. Pro mě to je zase další výzva, snad budu co nejdříve ready. Doufám, že kluci příští zápas zvládnou vítězně.

Mohl bys popsat své zranění?

Naváděl jsem balon v situaci jeden na jednoho na Vincenta Trummera. Hodil jsem si míč kolem něj po lajně, nacentroval jsem a bohužel jsem ucítil, jak mi prdlo v zadním stehenním svalu. Konzultoval jsem to s doktory, uvidíme, nejspíše bude zítra nebo v pondělí nějaké sono vyšetření. Snad to nebude nic vážného.

Blíží se závěr základní části ligy. Jak moc velká komplikace dnešní ztráta je s výhledem na TOP 6?

Samozřejmě to ztráta je. Přijeli jsme sem vyhrát a jestli chceme hrát v TOP 6, tak tyto zápasy nemůžeme ztrácet. Musíme dát hlavy nahoru, kluky čeká Hradec Králové. Musíme to zvládnout za 3 body. Hlavně se musíme soustředit sami na sebe, abychom hráli dobře. Když budeme hrát a navážeme na výkony s Plzní nebo se Slováckem a na tento zápas zapomeneme, tak si myslím, že ještě šanci máme. Bude to těžké.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Speditrans
Mediální partneři
Hattrick Rengl