FC Slovan Liberec | Pod Ještěd míří Klokani. Vyzraje juniorka na Bohemians?
Menu Další Zavřít Zavřít
28.10.2018

Pod Ještěd míří Klokani. Vyzraje juniorka na Bohemians?

Redakce
Liberec - Po týdenní pauze čeká naše juniory utkání proti Bohemians. Právě proti tomuto týmu si na začátku sezony připsali první body, nyní však proti Klokanům nastoupí dokonce z pozice třetího týmu tabulky. Podaří se Slovanu zvítězit?

Po týdenní pauze

Naši mladíci mají za sebou poněkud pozměněný program oproti zbytku soutěže. Během reprezentační pauzy totiž odehráli předehrávku proti Teplicím a volný víkend si tak užili až před týdnem. V pondělí nastoupí do svého prvního zápasu od 12. října.

Před pauzou se juniorka dostala do skvělé formy a v již zmíněné předehrávce si po závěrečném obratu vyšlápla na teplické mladíky, kteří se přitom v danou chvíli dělili o první místo tabulky. Díky této výhře se nyní pyšní třetím místem s 23 body po 12 odehraných kolech.

Boj Klokanů o šestku

Také Bohemians se momentálně drží v elitní šestici, kterou se sedmnácti body uzavírají. Na sedmý Hradec mají náskok pouhých tří bodů, nemohou si tak dovolit zaváhat, pokud nechtějí o umístění v postupových pozicích přijít. V sezoně však mají zatím spíše střídavou formu.

Svědčí o tom koneckonců jejich bilance - v dvanácti zápasech pětkrát vyhráli, pětkrát prohráli a dvakrát remizovali. Před reprezentační pauzou doma podlehli v derby Slavii, zato před týdnem si vyšlápli na Příbram a zvítězili 4:2. Na tuto výhru se nyní pokusí navázat.

Skvělá vzájemná bilance

Proti Klokanům však před pondělním duelem hovoří vzájemná bilance z Juniorské ligy. Vždyť naši mladíci z třinácti soubojů hned sedmkrát zvítězili, pětkrát zápas skončil remízou a pouze jednou se radovali Bohemians.

V úvodu ligy dokonce Slovan na půdě Klokanů zvítězil vysoko 5:0. Podaří se našim mladíkům přidat další triumf? Utkání se odehraje v pondělí od 13 hodin na Městském stadionu.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec Bohemians 1905
13 ZÁPASY 13
7 VÝHRY 1
5 REMÍZY 5
25 VSTŘELENÉ GÓLY 13

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

Bohemians Praha 1905 – FC Slovan Liberec 0:5 (0:2)

Branky: 66. a 89. Petr, 10. Da Silva, 37. Köstl, 86. Oršula.

Rozhodčí: Váňa – Leška, Koval.

ŽK: bez karet.

Bohemians: Fiala – Farkaš, Václavík, Hlinák, P. Vala, D. Vala, Begič (65. Zoubek), Buneš, Nátr (58. Le Tuan), Vetešník, Vrána (46. Melíšek).

Slovan: Nguyen – Köstl, Ulbrich (80. Vébr), Fukala, Prokš, Vrabec (84. Lábek), Baláž (84. Lehoczki), Oršula, Da Silva (35. Petr), Vuklišević, Gembický (65. Drahoš).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Centrum Babylon
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna