FC Slovan Liberec | Poslední předvánoční domácí duel, Slovan v sobotu přivítá Zlín
Menu Další Zavřít Zavřít
07.12.2023

Poslední předvánoční domácí duel, Slovan v sobotu přivítá Zlín

Šimon Knopp
Liberec - V osmnáctém kole české nejvyšší soutěže se hráči Slovanu představí na domácím stadionu proti Zlínu. Do souboje s patnáctým týmem tabulky budou vstupovat svěřenci trenéra Luboše Kozla z osmého místa. Neváhejte a přijďte je naposledy v tomto roce podpořit přímo na stadion! Hrát se bude v sobotu od 15 hodin a vstupenky si můžete koupit v předprodeji na odkazu níže. Uvnitř článku si můžete pustit i zábavné pozvánky ve vánočním stylu, které natočili naši hráči.

Online prodej vstupenek

FC Zlín - změna trenéra, aneb cesta k lepším výsledkům?

Poslední kolo se neslo ve znamení odložených duelů z důvodu nepříznivého počasí a nezpůsobilého terénu. Jinak tomu nebylo ani ve Zlíně, kde se měla představit pražská Slavia. Přestože se čekalo až do neděle, zda-li nebude možné duel odehrát, nestalo se tak a oba celky se tak střetnou v náhradním termínu.

Jak již bylo zmíněno, Zlínu patří v tabulce 15. příčka a vzhledem k neuspokojivým výsledkům byl od týmu odvolán koncem října hlavní trenér Pavel Vrba. Na lavičce ho nahradil Bronislav Červenka a zdá se, že to byl impuls, který tým potřeboval. Po jeho nástupu k týmu se podařilo „Ševcům“ remizovat s Olomoucí, porazit Pardubice a následně uhrát remízu s Jabloncem. Porážka přišla jediná, a to proti Spartě (0:2). Skvělou zprávou pro fanoušky byl i postup do čtvrtfinále MOL Cupu, když Zlín porazil Baník 1:0.

Z pohledu statistik je situace v týmu z Moravy velmi vyrovnaná. Hned čtveřice hráčů totiž vstřelila dvě branky a mohou se chlubit titulem nejlepšího střelce týmu. Patří mezi ně Vukadinovič, Fantiš, Janetzký a Tkáč. Ovšem z pohledu bodů je na tom nejlépe z této čtyřky Antonín Fantiš, který nasbíral navíc čtyři asistence a je nejlepším nahrávačem celku. Mezi třemi tyčemi nejčastěji nastupuje Stanislav Dostál, jenž vychytal dvě čistá konta.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy najdete v tomto článku.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - pět zápasů bez prohry

I Slovanu bylo poslední ligové kolo odloženo a duel proti Bohemians se přesunul až na následující týden, konkrétně na středu 13. prosince. Svěřenci Luboše Kozla tak nemohli navázat na poslední povedené výkony. Již totiž pět kol v řadě neprohráli. Poradili si 3:0 s Plzní, hráli nerozhodně 1:1 se Slováckem, porazili 1:0 Budějovice a remizovali 1:1 s Hradcem. Navíc v posledním ligovém zápasu porazili i Mladou Boleslav 2:1. Zaskvěl se Ahmad Ghali, který vstřelil obě branky Liberce.

Kromě toho se Slovanu povedlo postoupit i v MOL Cupu, kde porazili rovněž Mladou Boleslav, a to 1:0. Svého soupeře pro čtvrtfinále se hráči modrobílého celku dozvědí již tento pátek, 8. prosince, kdy proběhne od 10 hodin oficiální los. Pro více informací sledujte náš web, kde se v pátek dozvíte všechny potřebné informace. Pokud nechcete chybět na zápasech Slovanu ve zbytku sezony, můžete si zakoupit již teď permanentky na jarní část ligy, navíc budou platné již na zápas proti Zlínu! Více informací najdete zde.

Trenér Kozel nemůže kromě vykartovaného Prebsla počítat s dlouhodobě zraněným Plechatým. Otazník visí i nad startem Mohameda Doumbii, který léčí zraněné koleno. Chybět by ale neměli nejlepší střelci Luka Kulenović a Ľubomír Tupta (oba mají čtyři branky). V počtu asistencí jasně vévodí, již zmiňovaný, slovenský reprezentant, jenž jich má dohromady už pět. Bodově aktivní je i Christian Frýdek (3+2), který v posledním vzájemném utkání se Zlínem zajistil bod za remízu 1:1.

Buďte na sobotní zápas připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže v sobotu doma proti Zlínu bodovat? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna FITING SERVIS
Mediální partneři
eFotbal Beat radio