FC Slovan Liberec | Prebsl po Slovácku: Byl to jeden z nejlepších výkonů za celou sezonu
Menu Další Zavřít Zavřít
06.04.2024

Prebsl po Slovácku: Byl to jeden z nejlepších výkonů za celou sezonu

Martin Soukup
Liberec – Po skvělém výkonu proti Slovácku přišel na pozápasovou tiskovou konferenci autor jedné branky Filip Prebsl. Ten mluvil o své neobvyklé pozici středního záložníka, vstřeleném gólu a nezapomněl zmínit i zlepšenou návštěvnost. „Doufám, že jsme diváky navnadili a že to bude ještě lepší,” říká mladý obránce.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Dnešní zápas bych zhodnotil velice kladně. Jeden z nejlepších výkonů za celou sezonu. Od začátku zápasu jsme měli přečtenou jejich taktiku. Získávali jsme míče ve středu hřiště a posílali je za obranu, kde jsme měli dost šancí a dali jsme čtyři branky. Druhý poločas jsme dostali gól, ale nesesypali jsme se, rychle jsme odskočili na dvoubrankové vedení a už jsme to dohráli, takže skvělý zápas.

Jak se ti hraje na pozici středního záložníka? Je to pouze krátkodobá záležitost?

Sešlo se to tak nějak náhodou. Neměli jsme hráče do středu hřiště, takže jsem tam naskakoval poprvé už v poháru. Pomalu se s tím sžívám, cítím se tam lépe a lépe. Těžko říct, jestli to bude má nová pozice. Hraji tam asi tři týdny, před tím jsem tam nikdy nehrál. Doufám, že se mi bude dařit i nadále.

Nezahraješ si víc s míčem?

Na míči jsem asi podobně jako na stoperu, ale zahraji si výš. Pohybuji se na jiném prostoru a sleduji, kam stopeři můžou přihrát, takže mi to prospívá i do té pozice stopera.

Jak na tebe působí nový majitel klubu Ondřej Kania? Už jste se spolu bavili?

Nový majitel byl už v kabině, takže jsme ho viděli. Působí na mě dobře. Vnímám to na dnešním zápase, že byla lepší návštěvnost. Doufám, že jsme diváky navnadili a že to bude ještě lepší.

Minulý týden říkal trenér Kozel, že neví, jestli je lepší být šestý nebo sedmý. Jak to vidíš ty?

Vždycky bychom chtěli být co nejvýš. Teď k tomu máme blízko. Věřím, že je pro nás lepší být v TOP 6 a hrát o poháry ve vrchní skupině.

Dá se říct, že to byl zápas, který jste měli celou dobu pod kontrolou?

Asi ano, až na ten obdržený gól. Možná přišla myšlenka, že by se to mohlo zvrátit, ale celý tým fungoval nadále dobře. Jak jsme dali třetí gól, tak jsme to měli pod kontrolou.

Sedm vstřelených branek za dvě kola. To musí hodně těšit...

Těší to dost. Proměňujeme dost šancí, produktivita je skvělá, takže nás to těší.

Co se pro hráče změnilo po vstupu nového majitele do klubu?

Máme pořád ambice na Evropu, takže se dá říct, že se nezměnilo nic. Pracujeme a soustředíme se na nejbližší zápas.

Co říkáš na svůj gól? Překvapilo tě, že ses dostal až k zakončení?

Děláme to s Honzou Žambůrkem nebo Denisem Višinským často, že se měníme při autu ve středu pole. Vyplaval jsem tam sám, vzal si to nahoru a nikdo mě nijak nedostupoval, tak jsem šel dál a protlačil jsem to tam.

Co říkáš na první ligový gól Michala Fukaly? Bylo to nějaké téma v kabině?

Téma v kabině to úplně nebylo, ale když se s kluky a s Fukym bavíme, tak určitě na to někdy dojde řeč. Myslím si, že je strašně rád, všichni mu to přejeme.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Avled
Mediální partneři
eFotbal Rengl