FC Slovan Liberec | Přehled nových posil Slovanu pro nadcházející sezonu
Menu Další Zavřít Zavřít
16.07.2024

Přehled nových posil Slovanu pro nadcházející sezonu

Šimon Knopp
Liberec - Vzhledem k tomu, že Slovan zažívá netradiční přestupové období, rozhodli jsme se připravit souhrnný článek o nováčcích v našem týmu. Jednotliví hráči jsou vyjmenováni podle toho, kdy byl jejich přestup potvrzen. Po rozkliknutí jména se dostanete na originální článek, ve kterém naleznete podrobnější představení hráčů. V těchto odstavcích se věnujeme pouze základnímu přehledu.

Dominik Plechatý

Přestože se nejedná o nováčka v našem týmu, Dominik Plechatý bude po návratu po zranění cenným doplněním obrany. Pětadvacetiletý stoper podepsal pod Ještědem smlouvu do roku 2027 a přestoupil z pražské Sparty.

Marek Icha

Marek Icha se stal první novou tváří v přestupovém období. Dvaadvacetiletý záložník se zkušenostmi z české reprezentace U21 přišel do Slovanu ze Slavie a podepsal smlouvu do roku 2028.

Josef Koželuh

Josef Koželuh je další mladý fotbalista se zkušenostmi z reprezentace do 21 let. Krajní obránce přestoupil do Slovanu z plzeňské Viktorie a podepsal smlouvu do roku 2028.

Michal Hlavatý

Zřejmě nejzvučnější jméno, které posílilo během letní pauzy Slovan. Šestadvacetiletý záložník Michal Hlavatý přestoupil z Pardubic a podepsal kontrakt do roku 2028.

Martin Rýzek

Devatenáctiletý obránce měřící 190 cm přišel do Liberce ze Spartaku Trnava. Z důvodu doléčování zranění se k týmu na soustředění do Rakouska nepřipojil a připravoval se individuálně na severu Čech.

Benjamin Nyarko

Dvacetiletý ofenzivní hráč z Ghany přestoupil do Slovanu z rakouského Lafnitzu a podepsal smlouvu do roku 2028.

Patrik Dulay

Devatenáctiletý slovenský fotbalista, jenž se nejlépe cítí na pozici levého nebo pravého křídla, přišel do Slovanu z týmu Zlaté Moravce a podepsal kontrakt do roku 2028.

Qëndrim Zyba

Kosovský reprezentant nastupující na pozici záložníka přichází do Slovanu z týmu FC Ballkani a podepsal smlouvu do roku 2027.

Aziz Kayondo

Ugandský reprezentant Aziz Kayondo, jednadvacetiletý levý obránce, přichází na přestup ze španělského Leganés a podepsal smlouvu do roku 2028.

Santiago Eneme

Třiadvacetiletý ofenzivní záložník a reprezentant Rovníkové Guiney Santiago Eneme do Slovanu přestoupil z MFK Vyškov a podepsal smlouvu do roku 2027.

Dvojice na hostování: Adam Ševínský a Denis Halinský

Zatímco Adam Ševínský přichází na hostování z pražské Sparty, Denis Halinský bude ve Slovanu hostovat ze Slavie. Oba fotbalisté obvykle nastupují na pozici stopera.

Nová smlouva a mladíci

Novou smlouvu ve Slovanu do roku 2026 podepsal Ondřej Lehoczki, díky skvělým výkonům si první profesionální kontrakt vysloužil i dorostenec Matěj Strnad a posledním fotbalistou, který zaujal v přípravě, je mladík Sebastian Kop, který v minulé sezoně nastupoval za liberecké béčko. Dále bylo oznámeno, na tiskové konferenci před začátkem nejvyšší české soutěže, že v týmu pokračuje i zkušený Michael Rabušic, který rovněž prodloužil smlouvu.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
FotbalPark Liberec AAA Auto
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec