FC Slovan Liberec | Preisler po Slavii: Jestli se tohle píská jako penalta, tak je to úsměvné
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2023

Preisler po Slavii: Jestli se tohle píská jako penalta, tak je to úsměvné

Martin Soukup
Liberec – Slovan ani po bleskovém dvoubrankovém vedení nedokázal Slavii porazit. Po porážce 2:3 se na pozápasovou tiskovou konferenci dostavil autor jedné branky Dominik Preisler, který se vyjádřil i k penaltovému okamžiku. “Občas řekne nějaký nesmysl,” rýpnul si do bývalého spoluhráče z Dukly Douděry.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Měli jsme krásný začátek. Nemohli jsme si přát lepší. Vlétli jsme na ně, pak nás samozřejmě zatlačili a vyústilo to v jejich branku, kterou jsme obdrželi do poločasu. Druhou půli to bohužel dopadlo tak, jak to dopadlo. Víme o Slavii, že má sílu dopředu a bohužel jsme to nezvládli.

Po snovém úvodu to musí být velké zklamání. Mohl to být alespoň bod?

Souhlasím. Komu se podaří takový začátek proti Slavii? Je to velká škoda, dnes jsme měli na body.

Možná klíčový moment přišel po změně stran, kdy hlavní rozhodčí po konzultaci videa nařídil penaltu po tvé ruce. Jak jsi viděl celou situaci?

Ze hřiště ani nevím, že nějaká ruka byla. Teď jsem to viděl na videu v šatně a musím říct, že jestli se tohle u nás píská jako penalta, tak je to jen úsměvné. Myslím si, že kdyby to bylo na druhou stranu, tak by se to nikdy nepískalo.

Alespoň malá náplast byl tvůj gól, kdy ses prosadil hlavou...

Určitě, přišel tam krásný centr od Ghaliho a pak už to bylo jen o načasování, utrhnutí se Douděrovi a dobře se nastavit. Naštěstí to tam padlo.

Na ligové vítězství čekáte už šest zápasů. Na čem zapracujete nejvíce?

Máte pravdu, bohužel jsme už dlouho nevyhráli. Těžko říct, první půle máme docela silné. Druhou půli ale dostáváme hodně gólů. Řekl bych, že je tam více věcí. Po tom, co jsme hráli v Karviné, tak musím říct, že ten výkon byl diametrálně odlišný. Všichni makali na sto procent a bylo vidět, že si za tím vítězstvím jdeme.

Je to pro vás složité i mentálně? V tabulce za vámi je to dost namačkané...

Na tohle bych ještě vůbec nemyslel. Sezona je strašně dlouhá a máme před sebou ještě spousty utkání. Jdeme od zápasu k zápasu. Chceme každé utkání vyhrát a sbírat, co nejvíce bodů.

Může vám dodat sebevědomí i to, že dokážete hrát vyrovnaný zápas s elitními českými kluby?

Za tu dobu, co jsem tady, tak jsme pokaždé hráli s těmi lepšími týmy skvělý fotbal. Možná jsme je i místy přehrávali a minimálně jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Je to spíše o tom, nastavit se na zápasy, kde potřebujeme sbírat body, jako jsou týmy ze spodu tabulky.

Byl to hodně vyhecovaný zápas?

Vyhecované to bylo, ale myslím si, že to bylo v rámci mezí. Nemyslím si, že by tam byla nějaká zákeřnost.

Někteří hráči odjedou na reprezentační srazy. Jak na tebe působí příprava bez hráčů, kteří jsou povolaní do národních týmů?

Takový je fotbal. Když jste dobrý, tak se do toho nároďáku dostanete. Myslím si, že pro každého fotbalistu je to čest se tam dostat. Na nás ostatních, co se tam třeba nedostaneme, tak musíme pracovat dál.

Zaregistrovala liberecká kabina slova Davida Douděry, že jedou hrát proti týmu, který se postaví v jedenácti hráčích do brány? Byla to pro vás nějaká extra motivace ukázat, že umíte hrát fotbal?

Určitě to motivace byla. Řešilo se to docela dost i na sociálních sítích. S Doudym se znám od začátku své kariéry. Vyrůstali jsme spolu na Dukle a on takový prostě je. Řekne občas nějaký nesmysl (úsměv). Myslím si, že jsme jim v první půli ukázali, jak se hraje fotbal.

Vrátím se k penaltové situaci. Měl jsi možnost se tam zachovat nějak jinak při té ruce?

Na hřišti jsem si to moc nevybavoval, bylo to hrozně rychlé. Když jsem to viděl v kabině, tak to Ogbu do mě zespodu nastřelil z třiceti, padesáti centimetrů. Jak na tohle má člověk reagovat? To prostě nejde.

Na gól jsi čekal už nějakou dobu. Spadly z tebe nějaké otěže?

Čekání bylo hodně dlouhé. Měl jsem plno šancí, ale něco tomu chybělo. Dnes jsem neměl ani čas nějak přemýšlet. Doufám, že mi to tam začne padat pravidelně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Mattoni
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls