FC Slovan Liberec | Přijde satisfakce v podobě výhry? Slovan vyzve v sobotním utkání Sigmu
Menu Další Zavřít Zavřít
02.08.2019

Přijde satisfakce v podobě výhry? Slovan vyzve v sobotním utkání Sigmu

Šimon Knopp
Liberec – Na poslední zápas ve Zlíně se jen těžko bude zapomínat, ale hráči nemají na výběr, protože již tuto sobotu se utkají na domácím stadionu proti Olomouci. Sigma zatím získala pouze tři body, ostatně stejně jako Slovan. Nutno ovšem dodat, že hráči z Moravy měli těžký los. Jak skončí utkání těchto dvou týmů? Přijďte podpořit liberecké fotbalisty, hraje se v sobotu 3.8. od 17 hodin!

SK Sigma Olomouc – Nový trenér a těžký los

Jak už bylo zmíněno, Sigma měla v úvodních kolech jednoznačně jeden z nejtěžších losů v lize. Hned na začátek ligy musela jet do Plzně, kde vsítila první gól, ale poté přišla o vedení a prohrála 1:3. Následovalo jen těsné vítězství 1:0 nad Zlínem a poté přišel na řadu zápas se Slavií, v němž Olomoučtí po neproměněné penaltě v závěru prohráli 0:1. V součtu to znamená, že i přes sympatické výkony Olomouc neposbírala tolik bodů, kolik by jich asi po průběhu jednotlivých zápasů chtěla.

Další důležitou roli hraje obměna realizačního týmu, po odchodu Jílka se ujal trenérského kormidla Radoslav Látal, který se snaží mužstvu vštípit svůj styl. Sám v jednom z pozápasových rozhovorů podotkl: „Snažíme se o křídelní hru, hrát nátlakový fotbal a presink,“ následně ovšem dodal, že na některých věcech je stále potřeba zapracovat. Zajímavé bude sledovat i jeho setkání s Pavlem Hoftychem, protože oba se moc dobře znají ze společného působení v Trnavě.

Nejzajímavější změny v kádru Olomouce

Lukáš Kalvach (přestup), Olomouc -> Plzeň
Pavel Dvořák (hostování s opcí), Olomouc -> Slovácko
Milan Kerbr (volný hráč), Apollon Limassol -> Olomouc
Ismar Tandir (přestup), Ružomberok -> Olomouc
Lukáš Greššák (volný hráč), Zaglebie Sosnowiec-> Olomouc

Sigma avizovala, že jejím cílem pro přestupové období bude doplnit tým o útočníka a také záložníka po odchodu Lukáše Kalvacha. A vskutku se na oba posty podařilo sehnat nové hráče, na hrot přišel Ismar Tandir, bosenský fotbalista, který minulý rok nasázel 9 gólů za Ružomberok. Na pozici defenzivního záložníka příšel zkušený Lukáš Greššák, jehož znal trenér z Trnavy. Dále byl tým například doplněn o, nám velmi dobře známého, Milana Kerbra.



FC Slovan Liberec – Posila z Ukrajiny a přípravný zápas

Slovan zažil poměrně rušný týden, nejprve totiž byla představena nová tvář. Do Liberce přichází na roční hostování ukrajinský reprezentant do 21 let Achmed Alibekov (bližší informace). Poté v úterý Slovan sehrál přípravný zápas s třetiligovými Přepeřemi, z důvodu nízké vytíženosti některých hráčů. Liberečtí potvrdili roli favorita a zvítězili 6:1.

Naopak po posledním ligovém zápase Slovanu převládalo zklamání a křivda. Ve Zlíně jsme sahali po remíze 2:2, ale v závěru rozhodčí po sporném momentu neodpískal penaltu (viz Byl to jasný penaltový zákrok!) a zhatil tak naději na zisk alespoň jednoho bodu. Za zmínku by ovšem stál i poslední vzájemný zápas Liberce v Olomouci. Ten se odehrál v březnu a lépe skončil pro Hanáky, kteří zvítězili 2:1 (za nás pouze snižoval Kozák). Slovan se pokusí Sigmě vrátí poslední porážku v sobotu 3. 8. od 17 hodin, buďte u toho na stadionu U Nisy i Vy!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Gasservis
Mediální partneři
Rádio Impuls Radio Blaník Liberec