FC Slovan Liberec | Prodlouží Slovan v Ďolíčku proti Bohemians sérii neporazitelnosti?
Menu Další Zavřít Zavřít
12.12.2023

Prodlouží Slovan v Ďolíčku proti Bohemians sérii neporazitelnosti?

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřence trenéra Kozla čeká uprostřed týdne nelehký zápas na legendárním pražském stadionu v Ďolíčku proti zelenobílým Klokanům. Souboj tabulkových sousedů odstartuje ve středu 13. prosince večer od 18 hodin.

Fanouškovský výjezd zrušen!

Bohužel z důvodu přeložení zápasu na termín uprostřed týdne byl kvůli nenaplnění kapacity zrušen autobusový výjezd. Budeme vděční, když hráče přijedete podpořit po vlastní ose. Vstupenky na utkání zakoupíte na tomto odkazu

.

Bohemians Praha 1905 - výsledky jako na houpačce

Klokani střídají poměrně pravidelně výhry, prohry i remízy. Z posledních šesti ligových utkání mají bilanci 2-1-3. Nejprve vyhráli v Jablonci těsně 1:0. Poté nestačili na pražská S a oba zápasy prohráli shodně 0:2. První ze zápasů hráli doma ve Vršovickém derby proti Slavii, na začátku listopadu pak na Letné. Na svatého Martina přišla domácí výhra 1:0 nad Karvinou a po reprezentační přestávce remíza v Teplicích 1:1.

Zatím poslední zápas sehráli Klokani na půdě Slovácka a tento duel jim vůbec nevyšel. Bohemians sice v prvním poločase remizovali 2:2, když vždy odpověděli na gól domácích, jenže ve druhé půli pálili přesně pouze hráči Slovácka. Konkrétně jeden z nich, a to Marek Havlík, který při své one man show zaznamenal hned čtyři branky a pomohl k vysoké výhře svého celku 5:2. Navíc se tím dostal do čela ligových kanonýrů s deseti přesnými zásahy.

Bohemians se tak po sedmnácti odehraných zápasech nachází na devátém místě s počtem 21 bodů. Svěřenci Jaroslava Veselého se šestkrát radovali z výhry, třikrát remizovali a v osmi případech odcházeli poraženi. V zápase půjde o hodně, protože naše mužstvo má jen o tři body více a nachází se o příčku výše. Klokani mají negativní skóre, když vstřelili pouze patnáct branek a čtyřiadvacetkrát inkasovali. Po Pardubicích mají společně s Teplicemi a Českými Budějovicemi druhý nejhorší útok ligy.

Nejlepším střelcem celku je se třemi přesnými zásahy slovenský útočník Erik Prekop. Jan Kovařík je pak nejlepší v počtu asistencí, když přihrál svým spoluhráčům na tři branky. Mezi tyčemi se střídají Martin Jedlička s Michalem Reichlem. První jmenovaný odchytal devět utkání, jeho kolega o jeden zápas méně. Jedlička pak tři čistá konta, Reichl dvě. Do utkání nejspíše nezasáhnou zranění Tomáš Necid, Vojtěch Novák, Ondřej Petrák a Denis Vala. Zbytek kádru by měl mít trenér Veselý k dispozici.

FC Slovan Liberec - série sedmi zápasů bez porážky

Našemu celku se od poloviny října velice daří. Začalo to domácí výhrou 3:0 nad Plzní, následovala remíza 1:1 na Slovácku, pohárové vítězství U Nisy nad Mladou Boleslaví 1:0, stejný výsledek proti Českým Budějovicím a před reprezentační přestávkou další remíza 1:1 v Hradci Králové. Po pauze pak přišla opět domácí výhra nad Mladou Boleslaví, tentokrát ligová 2:1, o kterou se na sněhu postaral Ahmad Ghali dvěma přesnými zásahy.

Naposledy se modrobílí představili před tisícovkou promrzlých fanoušků proti Zlínu a ačkoliv počasí nebylo fotbalové, hrál se atraktivní zápas plný gólů. Skóre otevřel první brankou v libereckém dresu Žambůrek, z penalty zvyšoval Frýdek. Hosté do poločasu ještě snížili, ale po pauze se prosadili Purzitidis s Červem a rázem jsme vedli o tři góly. Zlínský Didiba vykřesal naději, když v závěru snížil, jenže po rychlém brejku dal pátý gól Michael Rabušic. Vukadonović už jen v nastaveném čase kosmeticky upravil skóre z penalty na konečných 5:3 pro Slovan.

Naše mužstvo okupuje po sedmnácti odehraných zápasech osmou příčku tabulky se ziskem 24 bodů. Před naším příštím soupeřem je Slovan o příčku výše, když získal o tři body více. Skóre máme těsně pozitivní 28:27. Liberečtí hráči se šestkrát radovali z výhry, šestkrát se rozešli se soupeřem smírně a pětkrát byli poraženi.

Nejlepšími střelci týmu jsou čtyřgóloví Christian Frýdek, Luka Kulenović a Ľubomír Tupta. Slovenský útočník navíc přihrál na nejvíce branek, a to konkrétně pět. S devíti kanadskými body je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Liberce. Po nepovedeném utkání v Karviné dostal šanci v bráně Hugo Jan Bačkovský, který ji chytil za pačesy a zatím nepustil. V sedmi zápasech vychytal dvě nuly. Kromě dlouhodobě zraněného Plechatého mohou kvůli nemoci či drobným zraněním z nominace vypadnout i další hráči.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže bodovat v lize sedmkrát za sebou? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://1url.cz/Pu4UQ Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Naše pekárna
Mediální partneři
eFotbal rtm plus
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B