FC Slovan Liberec | První derby sezony! Béčko vyzve v neděli doma Jablonec
Menu Další Zavřít Zavřít
30.08.2024

První derby sezony! Béčko vyzve v neděli doma Jablonec

Ondřej Marko
Liberec - Po vítězné předehrávce proti Baníku Most-Souš nyní B-tým hostí v rámci čtvrtého kola Jablonec. Naposledy jsme našeho souseda porazili 3:1, navážeme na výhru i tentokrát? Utkání se hraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

Úspěšná jízda rezervy Slovanu v nové sezoně pokračuje i nadále. Ve středeční předehrávce 17. kola, posilněna o osm hráčů z A-týmu, porazila Baník Most-Souš 2:1. O góly se postarali Nyarko a Letenay. Letos jsou tedy mladíci stále neporažení.

Svěřenci trenéra Haranta mají po čtyřech odehraných duelech deset bodů, dělí se tak o první příčku spolu s Ústím nad Labem. Následuje Kladno s devíti body a Brozany se Zápy shodně po sedmi bodech. Nutné je ovšem dodat, že stíhající tři celky odehrály o zápas méně.

„Musíme určitě zapracovat na vstupech do druhých poločasů. Zatím to bývá v zápasech pro nás takový zlom, kdy už se nám pak nedaří jako v poločase prvním. Bodově zápasy zatím zvládáme, ale moc dobře víme, že naše výkony můžou být ještě lepší, i proto pro nás bude zápas s Jabloncem dobrým testem,“ uvedl trenér Jakub Harant.

Střelci B-týmu v sezoně

Strnad, Penner – 2, Kuľha, Kok, Letenay, Nyarko – 1

Jablonec - klidný střed tabulky

Jablonec nevstoupil do nového ročníku v extra dobré formě. Nejprve prohrál s Baníkem Most-Souš (1:3), remizoval s Chlumcem nad Cidlinou (1:1), porazil Živanice (3:0) a v předehrávce prohrál s Ústím nad Labem vysoko 0:4.

Ze čtyř utkání má tedy čtyři body, což prozatím vychází na sedmé až dvanácté místo. I díky velmi nepovedenému duelu v Ústí nad Labem má navíc skóre -3.

„Rivalitu samozřejmě vnímáme. Myslím, že všichni v kabině máme do zápasu velkou motivaci. Minulou sezónu jsme obě derby s Jabloncem zvládli velmi slušně, budeme chtít na naše výkony navázat,“ dodal kouč mladíků. Slovan poslední derby vyhrál 3:1, v předposledním remizoval 2:2.

Přijďte podpořit naše mladíky v derby! Utkání se hraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Mattoni Kraintek
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec
×
Dnes v 17:00
FC Slovan Liberec B
Arsenal Česká Lípa