FC Slovan Liberec | První zápas v nové éře. Slovan přivítá tabulkového souseda ze Slovácka
Menu Další Zavřít Zavřít
05.04.2024

První zápas v nové éře. Slovan přivítá tabulkového souseda ze Slovácka

Tomáš Honzejk
Liberec - Turbulentní týden plný změn zakončí modrobílý klub domácím zápasem proti Slovácku. To si na jaře připsalo pouze jednu výhru. Slovan by rád potvrdil vítězství v Plzni dalšími třemi body. Utkání startuje v sobotu 6. dubna od 15 hodin. Předzápasová fanzona už v 13:30.

Online prodej vstupenek

FC Slovan Liberec - výhra v Plzni a potvrzení nového majitele

Naposledy bojovali svěřenci Luboše Kozla o ligové body na západě Čech, kde zaskočili plzeňskou Viktorii. V prvním poločase branky k vidění nebyly, zato ve druhém padly hned čtyři v rozmezí patnácti minut. Nejprve se v 64. minutě prosadil Matěj Chaluš po rohovém kopu a úspěšně zahraném signálu. Jenže hned za tři minuty srovnal domácí útočník Metsoko. Slovan si však vzal vedení vzápětí zpět, když se hlavou prosadil Luka Kulenović, který skóroval odrazem o břevno. Tentýž hráč pečetil vítězství v 79. minutě třetím libereckým gólem.

Náš klub se díky tomuto vítězství vrátil na sedmou pozici, ze které ztrácí čtyři body právě na Slovácko, jenž uzavírá Skupinu o titul. O dva body zpět se nachází Sigma Olomouc na osmé pozici a o další bod méně mají deváté Teplice. Trenér Luboš Kozel nemůže počítat s vykartovaným Ahmadem Ghalim a zraněnými Christianem Frýdkem s Dominikem Plechatým. Naopak brankář Bačkovský a rekonvalescenti Lukáš Letenay s Danielem Tetourem by už měli být k dispozici a mohou zasáhnout do zápasu.

Liberec zažil turbulentní týden. V úterý oznámil nového většinového akcionáře, kterým se stal Ondřej Kania. Vzápětí bylo komunikováno také nové složení klubového představenstva. Tím ale změny neskončily. Novým generálním ředitelem se stala klubová legenda Jan Nezmar a o dva dny později byl oznámen také nový sportovní ředitel, jímž nebude nikdo jiný než další klubová legenda Theo Gebre Selassie.

Ondřej Kania si dal za jeden z cílů vrátit fanoušky na tribuny a ve videu zve na jeho první domácí zápas v nové roli. „Chtěl bych tímto všechny požádat, aby v sobotu přišli na stadion. Doufám, že se zápas povede, protože začínat prohrou by bylo nepříjemné. Slovan zvítězil fenomenálním způsobem v Plzni a na Slovácku je vidět určitý regres. Myslím si, že bychom měli mít šanci a kluci by se měli dostatečně namotivovat k předvedení skvělého fotbalu a výsledku,“ přislíbil nový majoritní akcionář klubu.

Vzájemná bilance

1. FC Slovácko - špatná jarní část a propad tabulkou

Svěřenci Martina Svědíka neprožívají povedené jaro. To začali hned třemi porážkami, když postupně nestačili před vlastními fanoušky na Pardubice (1:2), stejným výsledkem padli také při derby ve Zlíně a následně prohráli 1:3 na domácím stadionu se Spartou. Poté přišla zatím jediná jarní výhra v Karviné (3:1). Ta ale nebyla potvrzena, když si Jablonec odvezl ze Slovácka všechny body po výhře 1:0. V Teplicích pak parta okolo Milana Petržely vybojovala bod za remízu 1:1.

Naposledy se Slovácko představilo před vlastními fanoušky proti pražské Slavii. Hosty poslal do vedení výstavní střelou po autovém vhazování Lukáš Provod, ale domácí Filip Vecheta za jedenáct minut srovnal. Ještě do poločasu však vrátil sešívaným vedení bývalý hráč Slovácka Václav Jurečka, který překvapil brankáře Heču dalekonosnou střelou. Po deseti minutách druhého poločasu proměnil Jurečka nařízenou penaltu a Slovácko tak padlo i s druhým pražským ´S´ shodně 1:3.

Do jarní části vstupovali Moravané ze čtvrté pozice, ale mnohé nezdary zapříčinily propad na šestou pozici, ze které mají čtyřbodový náskok právě na náš celek. Pátá Mladá Boleslav má ale shodně jako Slovácko 39 bodů a čtvrtý Baník Ostrava pouze o bod více. Pro utkání v Liberci nemůže kouč Svědík počítat hned s trojicí vykartovaných hráčů. Jedná se o Vlastimila Daníčka, Michala Trávníka a Korejce Kima. Zranění pak do zápasu nepustí zkušeného obránce Michala Kadlece a záložníka Daniela Holzera.

Petr Reinberk by si přál po dlouhé době vítězství. „Po těch zápasech, které nám moc nevyšly, je potřeba zabrat a předvést lepší výkon. V závěru základní části je každý zápas důležitý. Nyní nás čeká Liberec. V první řadě si musíme dát pozor na ofenzivu Slovanu, mají tam šikovné hráče. Také může na domácí platit zabezpečená obrana a musíme ovládnout střed hřiště. Věřím, že si vypracujeme nějaké šance a ve finále budeme úspěšní,“ řekl čtyřiatřicetiletý obránce pro klubový web.

My v Liberci ale budeme doufat, že se tak nestane a body zůstanou pod Ještědem. Přijďte pomoct hráčům a svými hlasivkami je podpořit.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže v domácím utkání vyhrát a přiblížit se právě svému soupeři ze Slovácka na rozdíl jediného bodu? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná AAA Auto
Mediální partneři
Náš region Rengl