FC Slovan Liberec | Prvním soupeřem Slovanu na Maltě bude rakouský celek WSG Tirol
Menu Další Zavřít Zavřít
10.01.2023

Prvním soupeřem Slovanu na Maltě bude rakouský celek WSG Tirol

Tomáš Honzejk
Malta/Liberec - Od pondělního odpoledne se svěřenci trenéra Kozla připravují na jarní část sezony na středomořském ostrově. V rámci Tipsport Malta Cupu je čekají hned tři utkání. To první sehrají ve středu 11. ledna od 11 hodin proti rakouskému celku WSG Tirol. Níže si prvního soupeře představíme.

WSG Tirol

Wattener Sportgemeinschaft Tirol, známý zkráceně jako WSG Tirol, je fotbalový klub se sídlem ve městě Wattens v Tyrolsku, hrající nejvyšší tamní soutěž, tedy rakouskou Bundesligu. Klubovými barvami jsou zelená a bílá. Založení tohoto klubu se datuje do roku 1930, je tedy o 28 let starší než Slovan Liberec. Své domácí zápasy hraje na stadionu zvaném Gernot Langes, který má kapacitu 5 500 míst. Stadion se takto jmenuje od roku 2013, kdy byl přejmenován na počest 70. narozenin dlouholetého prezidenta klubu Gernota Langese. V současné době však nesplňuje kritéria pro rakouskou Bundesligu, a proto byly naplánovány práce na přestavbě. Během tohoto období klub využívá stadion Tivoli v Innsbrucku, který má kapacitu 16.008 míst.

Rakouská Bundesliga je ve své polovině, kdy má odehráno šestnáct kol. Náš soupeř z Tyrolska se nachází na pátém místě dvanáctičlenné tabulky se ziskem 24 bodů za sedm výher, tři remízy a šest porážek při těsně pozitivním skóre 27:26. Na první Salzburg ztrácí patnáct bodů. Mezi nimi jsou ještě známá mužstva Sturm Graz, LASK Linz a Rapid Vídeň. Při pohledu na soupisku uvidíme převážně rakouské vlaječky. Narazíme ale také na tři Slovince, dva Němce a jednoho Itala, Dána, Švéda a Argentince. Hlavním koučem je Rakušan Thomas Silberberger. Zajímavostí je, že jeho asistentem je Čech Martin Švejnoha, který ve své fotbalové kariéře nastupoval například za Plzeň, Slovácko či Brno.

"Tréninkové podmínky jsou fantastické"

Letadlo dosedlo na Maltě v pondělí pár minut po půl jedné. O tři a půl hodiny později už hráči poslouchali pokyny trenérů na nádherném zeleném pažitu v tréninkovém centru hned vedle Národního stadionu Malty zvaného Ta´ Qali. "Těšíme se, že si soustředění zpestříme turnajem, jako je Tipsport Malta Cup. Zápasy budou mít také informační charakter, jelikož se jedná hlavně o přípravné zápasy," nechal se slyšet po prvním tréninku Karol Mészáros. "Výhodou jsou podmínky, že můžeme trénovat na přírodní trávě. Z toho důvodu kluby vyhledávají zahraniční soustředění v zimních měsících. Tréninkové podmínky na Maltě jsou fantastické. Trávník je skvěle připravený a je zde také pěkný stadion. Těšíme se na následujících deset dní," vyhlíží záložník další dny zahraničního soustředění.

Vsaďte si u Tipsportu a sledujte utkání živě!

Jak již název turnaje hraného na Maltě napovídá, sázková kancelář Tipsport je jeho hlavním partnerem. Díky tomu můžete nejen živě sledovat všechny zápasy Tipsport Malta Cupu na Tipsport TV, ale také na ně sázet! Věříte Slovanu, že zvítězí v prvním utkání? Stačí kliknout sem a vybrat si některou z možností, které pro vás sázková kancelář vypsala.

Vsaďte si u Tipsportu!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna
×
Dnes v 10:15
FC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B