FC Slovan Liberec | Prvním soupeřem Slovanu v Rakousku bude Universitatea Kluž
Menu Další Zavřít Zavřít
před 3 dny

Prvním soupeřem Slovanu v Rakousku bude Universitatea Kluž

Šimon Knopp
Liberec - Po úvodních týdnech přípravy, které strávil Slovan v domácích podmínkách, se tým Radoslava Kováče přesunul do Rakouska. Zde sehraje v rámci herního soustředění hned tři přípravné duely. V prvním z nich nastoupí proti rumunskému prvoligovému klubu Universitatea Kluž. Výkop je naplánován na pátek od 17 hodin a my Vám z duelu nabídneme kromě aktualizované reportáže i živý přenos s komentářem.

Universitatea Kluž

Jak již napovídá název klubu, Universitatea Kluž sídlí v druhém největším městě Rumunska, Kluži. Sdílí tedy stejné místo jako jejich rival CFR Kluž 1907, kterého si někteří fanoušci mohou vybavit z duelu v předkolech Ligy mistrů v roce 2012 (reportáž z odvetného utkání naleznete zde). Vrátíme-li se zpět k našemu pátečnímu soupeři, jistě se hodí připomenout, že se jedná o klub s dlouholetou tradicí. Založen byl 23. listopadu v roce 1919 a klubovými barvami jsou bílá a černá. Domácí stadion, Cluj Arena, má kapacitu přes třicet tisíc míst a před necelými patnácti lety prošel rekonstrukcí.

Mezi největší klubové úspěchy patří vítězství v rumunském poháru v sezoně 1964/65. V posledních letech platilo, že rumunský klub procházel těžkými obdobími. Vše začalo v sezoně 2015/16, kdy se po finančních problémech propadl až do třetí nejvyšší rumunské soutěže. Celá situace vygradovala o rok později, kdy byl z důvodu financí klub zcela znovu skládán a nastoupil až ve čtvrté nejvyšší rumunské lize. Od té doby se ale Universitatea Kluž začalo dařit a v sezoně 2022/23 se rumunští fotbalisté vrátili mezi fotbalovou elitu do nejvyšší rumunské soutěže. Vzestup potvrdili v minulém ročníku, kdy bojovali dokonce o účast v evropských pohárech. Ovšem v rozhodujícím zápase play-off o Konferenční ligu proti Univ. Craiova prohráli 1:2.

Na soupisce Kluže nalezneme kromě rumunských fotbalistů i několik cizinců. Za klub hrají dva Argentinci, Brazilec či Litevec. Českým fanouškům by se mohlo vybavit jméno Alexandra Chipcia, který v české lize nastoupil ke 27 zápasům za Spartu.

Zápas je je plánován na pátek od 17 hodin v rakouském městečku Ottensheim. Kromě aktualizované reportáže se můžete těšit i na živý přenos na našem YouTube kanálu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Avled
Mediální partneři
Náš region Rádio Impuls